buy metformin online

A Creative Cities program konkrét céljai:
  • A keretfeltételek javítása és a kreatív ipari klaszterek hangsúlyozása
  • A kreatív iparágak szereplőinek vállalkozói képességeit és versenyképességeinek támogatása, kedvező légkör megteremtése a befektetések vonzásához és know-how cseréhez
  • A szereplők láthatóságának javítása a nemzetközi marketing és a hálózatépítés eszközeinek
  • A leromlott városi területek fejlesztési lehetőségeinek kidolgozása a vonatkozó városrészek kreatív iparának allokációja által
A Creative Cities program elindulásához szükség van a helyi gazdaság és városfejlesztés húzóerőinek tartott innováció és kreativitás támogatására.
Továbbá a projektötlet közvetlenül kapcsolódik a kreatív iparral kapcsolatban kialakult vitához, amely nagyobb figyelemben részesült a Kreativitás és Innováció Európai Éve 2009 során. Szintén jelentős támogatást nyújt a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évének (2010), amely egybevág az EU tíz éves stratégiájának következtetésével, miszerint a fejlődés és munkahelyek érdekében elérhetővé kell tenni az eddig kiaknázatlan munkalehetőségeket és javítani a helyi életminőséget a kreatív ipar meghonosításával a leromlott városi területeken.
A projekt eredményeképpen útmutatót és ajánlásokat állítunk össze azon városok részére, melyek azonosulnak a projekt szemléletmódjával és támogatják a kreatív ipari lehetőségeiket. A projekt elsősorban azokat a helyi önkormányzatokat tájékoztatja a kreatív ipar fontosságáról és előnyeiről, amelyek lehetővé teszik a Kreatív Ipari Klaszter Kontakt Pontok létrehozását és a közös akció terven alapuló szolgáltatások bevezetését.
A "Kreatív Városok" projekt 2010. januárjában indult és három évig tart a megvalósítása.
A projekt vezető partnere Lipcse Város Önkormányzata (Németország). További partnereink: Aufbauwerk Region Leipzig GmbH (Németország), Gdanski Vállalkozói Alapítvány (Lengyelország), Gazdasági Kutatóintézet (Szlovénia), Genova Város Önkormányzata - Kulturális Osztály (Olaszország), Lubljana Városi Régió Regionális Fejlesztési Ügynöksége (Szlovénia), Gdansk Város Önkormányzata (Lengyelország), Munkaügyi Központ (Olaszország), Pécs Város Önkormányzata (Magyarország), Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesület (Magyarország) és a Lakás, Város és Területi Fejlesztésért Egyesület Németország.
További információt nyújt:

 

Rabb Szabolcs projektmenedzser, 20 441 9135,  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 


nvtelen