buy metformin online

A 'Clusters meet Culture' (CMC) - „Klaszter és kultúra találkozása" projekt bemutatása

CMC LogoA Délkelet-Európai Transznacionális Együttműködési Program (South East Europe – SEE) "Klaszter és kultúra találkozása" című projekt témája: az európai országok közötti együttműködés kialakítása, fejlesztése a fenntartható növekedési térségek számára. A 2014-ig futó programban tíz nemzetközi partner vesz részt: Magyarország, Olaszország, Románia és Szlovénia képviseletében 2-2 szervezet, valamint Szlovákia részéről egy partner. A magyar partnerségben a Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesület működik együtt a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával.

A program célja a kulturális értékek használatának támogatása és előremozdítása a fejlesztéseken keresztül. Ahogy a kultúra egyre inkább a társadalmi és gazdasági növekedés eszközévé válik, a kulturális turizmus piacát elárasztják a látványosságok, kulturális útvonalak és örökség központok. Azonban a sok fogyasztó, már belefáradt a sorozatosan ismétlődő kulturális találkozásokba és keresik az új alternatívákat.

A „Klaszter és kultúra találkozása" projekt célja a gyártási kiválóságra vonatkozó ismeretek terjesztése a Délkelet-Európai Transznacionális Együttműködési Program egész területén, úgy hogy hangsúlyozza a minőséget és az eredetiséget (mely az adott város kultúrájának és történelmének lényeges részét képzi), valamint, hogy ezt a kulturális aspektust hozzácsatolja a már meglévő turisztikai áramlathoz. A projekt végcélja, az egész Dél-Kelet-Európát átszövő új értékesítési csatorna megnyitása, amelynek fő célja, hogy támogassa a kisvállalkozások fejlődését, valamint hogy összekapcsolja az turizmust és a helyi kézműipari klasztereket a művészeti örökséggel és kulturális termeléssel.

A projekt friss hírei lejjebb görgetve találhatóak:

Megjelent záró hírlevelünk a CMC projekt keretében

Publikálási dátum: 2014. december 18. (csütörtök) 10:54

A CMC projekt záró hírelvele a projekt során kifejlesztett és megvalósított web platformot mutatja be.  A platform minden partnerszervezet városához kapcoslódóan elkészült. A paltofrmok megtekinthetőek a képre kattintva, a teljes angol nyelvű hírlevél a mellékletben olvasható.

web platform

 

Attachments:
Download this file (newsletter-cmc-PLATFORM.pdf)newsletter-cmc-PLATFORM.pdf[ ]266 Kb

Záró projekt partneri találkozó Riminiben

Publikálási dátum: 2014. szeptember 12. (péntek) 10:53

CMC projektünk a végéhez közeledik. Az utolsó, projektzáró találkozóra Riminiben került sor 2014. szeptember 9-10. között. A találkozó során minden partner bemutatta és értkelte az elért outputokat és eredményeket, majd a vezető partner vezetésével megvitattuk a hátraévő feladatokat és a projekt zárásának lépéseit.

rimini meeting 2

A második nap témája az állami és privát szektorok közti együttműködés volt az ipar, kultúra és turizmus területeire fókuszálva. A partnerek bemutatták a javasolt stratégiát és tevékenységeket. Ezen kívül minden partner bemutatta a pilot projektjét. A találkozó kerekasztalbeszélgetéssel zárult, szintén a fenti témákat feldolgozva.

rimini meeting

Holnap kezdődik a zárókonferencia Riminiben

Publikálási dátum: 2014. szeptember 08. (hétfő) 12:17

final conference

A CMC projekt zárókonferenciáját Riminiben tartják a partnerek 2014. szeptember 9-10. között. A KIKK Egyesület a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával együtt utazik a találkozó helyszínére, hogy bemutassák a projekt során elért eredményeiket és megtárgyalják a partnerekkel a hátralévő lépéseket és a program zárását.

A konferencia részletes programja ITT olvasható.

Attachments:
Download this file (cmc_final_conference_agenda.jpg)cmc_final_conference_agenda.jpg[ ]246 Kb

Augusztusban is hírlevéllel készültünk

Publikálási dátum: 2014. szeptember 03. (szerda) 10:13

Az augusztusi hírlevél fő témája az ICT eszköz fejlesztése, kialakítása: Elkészüt a virtuális túratervezést szolgáló web platform, amely minden régióban lehetővé teszi az érdeklődők számára az érdeklődési pontok kiválasztását, azok saját túrához való hozzáadását, majd véhezetül az egyedi túraútvonalak letöltését. Minden partner feltölti az egyes régió érdemes turisztikai célpontjait, kategorizálja azokat, megkönnyítve az oldalra érkezők dolgát.

2014.08 main foto kis

Attachments:
Download this file (newsletter-cmc-august.pdf)newsletter-cmc-august.pdf[ ]174 Kb

Hírlevéllel jelentkezik a CMC projekt júliusban is

Publikálási dátum: 2014. augusztus 11. (hétfő) 11:50

Megjelent a CMC projekt júliusi hírlevele, amelynek fő témája a South East Europe Transnational Cooperation Programme, és a Territorial Product Manager képzés.

2014.07 main foto jo

Stakeholder interjúban szólal meg Alessandra Novello, a Gold&Silver Group (Vicenza), Elisabetta Vulcano, a Riviera del Brenta Önkormányzatainak Szövetsége képviseletében és Sonia Maculan túraszervező.

A hírlevél zárásaként Veneto régió számol be a projekttel kapcsolatos tapasztalatairól.

Attachments:
Download this file (newsletter-cmc-2014.07_july.pdf)newsletter-cmc-2014.07_july.pdf[ ]216 Kb

Megjelent a CMC projekt júniusi hírlevele

Publikálási dátum: 2014. július 08. (kedd) 11:41

2014.06 headingMegjelent a CMC projekt júniusi hírlevele!

Fókuszban a következő pályázati felhívások állnak, mint például a Cosme program. Stakeholderként interjúban szólall meg Francesco Pareti, az Eurosportello del Veneto vezetője, és Teobaldo Giovanni Rossi, az Isztria-Velencei Kereskedelmi Kamara elnöke.

A partneri rovatban az Unioncamere del Veneto mutatkozik be.
(www.eurosportelloveneto.it) 

Attachments:
Download this file (newsletter-cmc-2014.06_june.pdf)newsletter-cmc-2014.06_june.pdf[ ]171 Kb

Megjelent a CMC projekt májusi hírlevele

Publikálási dátum: 2014. június 10. (kedd) 09:25

A CMC projekt májusi hírlevele a projekt tevékenységeinek fenntarthatóságával foglalkozik. A hírlevél vázolja a pécsi példán keresztül az Önindító programot, illetve a nagyszebeni Transilvanya Peasants' piacot. A partneri bemutatkozás rovatban az MRA (Maribor Development Agency) - Maribori Maribori Fejlesztési Ügynökség kerül sorra.

2014.05 heading

Attachments:
Download this file (newsletter-cmc-2014.05_may.pdf)newsletter-cmc-2014.05_may.pdf[ ]207 Kb

Megjelent a CMC projekt áprilisi hírlevele

Publikálási dátum: 2014. május 05. (hétfő) 13:35

A CMC - Clusters Meet Culture (Klaszter és Kultúra Találkozása) projekt feburári hírlevelének fő témája a márciusi hírlevelet követve továbbra is a PPC (Public and Private Cooperation - állami szféra és privát szektor közötti együttműködések) megvalósítása az ipar, a kultúra és a turizmus területeinek összehangolásával.

cmc 2014 april

A hírlevélben továbbá Ion Valeriu, a Manager ASTRA Museum munkatársa, Constantin Chiriac, a National Theatre Radu Stanca Sibiu igazgatója, és Stela Matioc, a Nagyszebeni Városháza munkatársa adtak inetrjút angol nyelven.

Attachments:
Download this file (newsletter-cmc-2014.04_april.pdf)newsletter-cmc-2014.04_april.pdf[ ]335 Kb

CMC szakmai partneri találkozó Nagyszebenben

Publikálási dátum: 2014. április 08. (kedd) 10:32

A CMC projekt negyedik partneri találkozójára Nagyszebenben kerül sor.

sibiu meeting cmc 2014.04.08CMC - partneri találkozó 1. napja (Nagyszeben)

A találkozó első napjának fő témája a 6. munkacsomag, azaz az ICT technológia és eszközök és a PPC, a közszféra és a magánszféra együttműködésének fejlesztése.

Megjelent a CMC projekt márciusi hírlevele

Publikálási dátum: 2014. március 31. (hétfő) 13:59

A CMC - Clusters Meet Culture (Klaszter és Kultúra Találkozása) projekt márciusi hírlevelében Dobay Balázs, a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. ügyvezetői tanácsadója, Keresnyei János, a Kreatív Ipari Klaszter elnöke és Svastits Krisztián, a BC Marketing & Personnel Consulting Kft. menedzsere adtak inetrjút angol nyelven a régió kulturális, turisztikai értékeiről és életéről.

cmc newsletter 2014.march

A hírlevél fő témája a PPC (Public and Private Cooperation - állami szféra és privát szektor közötti együttműködések) megvalósítása az ipar, a kultúra és a turizmus területeinek összehangolásával. Emellett mint a hónap kiemelt híre, bemutatásra került a pécsi Formatervezési Klub, melyet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezett. A projekt partneri rovatban pedig a KIKK Egyesület mint a Kreatív Ipari Klaszter menedzsment szervezete mutatkozott be.

Attachments:
Download this file (newsletter-cmc-2014.03_march.pdf)newsletter-cmc-2014.03_march.pdf[ ]304 Kb

 

 

 


nvtelen