buy metformin online

Cikkek


Alvin Toffler: Hatalomváltás

Publikálási dátum: 2012. április 11. (szerda) 11:04

Alvin Toffler Hatalomvaltas

Alighanem már az okosabb ősemberek is gyanították azt, amit évezredekkel később Francois Bacon fogalmazott meg: „A tudás hatalom." A hatalom mégis nagyon sokáig főként az erőszakra és a pénzre támaszkodott, miközben számtalan gondolkodó hirdette egy hatalom nélküli, idilli kor eljövetelét.

Alvin Toffler, az utóbbi évtizedek legnagyobb hatású jövőkutatója szerint a napjainkban zajló, zűrzavarosnak tetsző eseményeket valójában az emberiség történelmének legforradalmibb hatalomváltása okozza: a hatalom nem eltűnik, hanem átalakul a tudás hatalmává. A globális információs háború korában élünk, amely Toffler érvelése szerint ötvenhatvan-év alatt megváltoztatja az emberi viszonylatok egész rendszerét. A toffleri új kor se nem orwellien embertelen, se nem bágyadtan utópisztikus - szakadatlanul új válságokkal kell megküzdenie, de a recsegve-ropogva összeomló füstös ipari társadalom helyébe lépő "szuperindusztrializmus" és e tömegdemokráciát felváltó "mozaikdemokrácia" legalábbis esélyt ad a válságok leküzdésére.

Toffler előző könyvei az egész világon - kivéve persze a "szocialista" országokat - millióknak segítettek eligazodni a "jövősokkos" kor útvesztőiben: a családi élettől kezdve a vállalatirányításon át a politikai döntésekig mindenütt hatott a rendkívül szuggesztív toffleri "jövőtudatos" gondolkodásmód.

Alvin Toffler, akinek könyveit több mint ötven országban olvassák . . .

 

 

 


nvtelen