buy metformin online

cities

A projekt összefoglalója

 A „Creative Cities„- „Kreatív Városok” európai projektjét a Közép-Európai Program jóváhagyásával hozták létre. A Creative Cities program a Közép-Európai Városok kreatív gazdasági potenciáljainak fejlesztését és promócióját hivatott támogatni.

Ennek a régóta várt projektnek a fő célja, hogy létrehozza a fontosabb Közép-Európai városok kreatív gazdasági klasztereinek határokon átnyúló hálózatát. Ez várhatóan a következő 5 közép-európai város együttműködését jelenti: Lipcse (Németország), Genova (Olaszország), Gdansk (Lengyelország), Ljubljana (Szlovénia) és Pécs (Magyarország). A projekt elsősorban azokkal a kreatív  ipari térségekkel foglalkozik, amelyek „eredete az egyéni kreativitás, készség és tehetség, és amelyek  a generációs szellemi tulajdonok kiaknázása révén jólét- és munkahelyteremtő képességgel rendelkeznek”.

(UK Department of Culture, Media and Sport 2001).

A Creative Cities program konkrét céljai:
•    A keretfeltételek javítása és a kreatív ipari klaszterek hangsúlyozása
•    A kreatív iparágak szereplőinek vállalkozói képességeit és versenyképességeinek támogatása, kedvező légkör megteremtése a befektetések vonzásához és know-how cseréhez
•    A szereplők láthatóságának javítása a nemzetközi marketing és a hálózatépítés eszközeinek
•    A leromlott városi területek fejlesztési lehetőségeinek kidolgozása a vonatkozó városrészek kreatív iparának allokációja által

A Creative Cities program elindulásához szükség van a helyi gazdaság és városfejlesztés húzóerőinek tartott  innováció és kreativitás támogatására.

Továbbá a projektötlet közvetlenül kapcsolódik a kreatív iparral kapcsolatban kialakult vitához, amely nagyobb figyelemben részesült  a Kreativitás és Innováció Európai Éve 2009 során. Szintén jelentős támogatást nyújt a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évének (2010), amely egybevág az EU tíz éves stratégiájának következtetésével, miszerint a fejlődés és munkahelyek érdekében elérhetővé kell tenni az eddig kiaknázatlan munkalehetőségeket és javítani a helyi életminőséget a kreatív ipar meghonosításával a leromlott városi területeken.

A projekt eredményeképpen útmutatót és ajánlásokat  állítunk össze azon városok részére, melyek azonosulnak a projekt szemléletmódjával és támogatják a kreatív ipari lehetőségeiket. A projekt elsősorban azokat a helyi önkormányzatokat tájékoztatja a kreatív ipar fontosságáról és előnyeiről, amelyek lehetővé teszik a Kreatív Ipari Klaszter Kontakt Pontok létrehozását és a közös akció terven alapuló szolgáltatások bevezetését. 

A "Kreatív Városok" projekt 2010. januárjában indult és három évig tart a megvalósítása.

A projekt vezető partnere:

  • Lipcse Város Önkormányzata (Németország).

További partnereink:

  • Aufbauwerk Region Leipzig GmbH(Németország)
  • Gdanski Vállalkozói Alapítvány (Lengyelország)
  • Gazdasági Kutatóintézet (Szlovénia)
  • Genova Város Önkormányzata - Kulturális Osztály (Olaszország)
  • Lubljana Városi Régió Regionális Fejlesztési Ügynöksége (Szlovénia)
  • Gdansk Város Önkormányzata (Lengyelország), Munkaügyi Központ (Olaszország)
  • Pécs Város Önkormányzata (Magyarország) 
  • Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesület (Magyarország) 
  • Lakás, Város és Területi Fejlesztésért Egyesület (Németország)

A Creative Cities projekt céljai

A Creative Cities projekt eredményei

A Creative Cities projekt feladatai

A Creative Cities projekt találkozói

A Creative Cities projekt letölthető dokumentumai

További információt nyújt:

Keresnyei János
projektmenedzser
30 916 80 01
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

CE ERDF This project  

 

 

 


nvtelen