buy metformin online

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PÉCSETT

Publikálási dátum: 2017. június 19. (hétfő) 09:40

Szeretnénk figyelmükbe ajánlani klasztertagunk, a Janus Pannonius Múzeum esti programjait, melyekkel az idén 15 éves Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozat keretében, 12 helyszínen várja a közönséget, 2017. június 24-én.

A belépőjegyekkel a Janus Pannonius Múzeum összes kiállítása (és az ott kínált programja) látogatható.

A programok a múzeum honlapján tekinthetők meg.

zsolnay ejjel

Poszt - kirakatverseny

Publikálási dátum: 2017. május 04. (csütörtök) 14:22

important 98442 960 720

„POSZT A KIRAKATBAN” - HELYESBÍTÉS

Kedves Partnerünk,

Az előző cikkünket, a POsZT-hoz kapcsolódó kirakatverseny felhívását, a hagyományok megőrzése és a rendezvény kreatív ipari kapcsolódása miatt jóhiszeműen tettük közzé, mit sem sejtve a háttérben rejlő konfliktusról.

A korrektség azt kívánja, hogy a kirakatverseny korábbi szervezőjének véleményét is közzétegyük ugyanazon a fórumon. Sajnáljuk, hogy ilyen helyzet alakult ki és a jövőben nem foglalkozunk a kirakatverseny kommunikációjával, a részletes versenyfelhívást a mellékletből töröltük.

Kedves pécsiek!

Azt az infót kaptam a POSzT igazgatóságtól, hogy sajnos nincs pénz a POSzT kirakatversenyre.
A pécsi kirakatversenyeket én találtam ki és 8-szor szerveztem meg. Mind a 8 verseny szervezése során energiát, időt, pénzt nem sajnálva lótottam, futottam, szponzorokat szereztem, versenyzőket agitáltam.
Tettem ezt azért, mert pécsiként fontosnak tartottam a vevők visszacsalogatását Pécs sétáló utcáiba. Nem elhanyagolható szempontként a rendezett kirakatok környezet és városkép javító hatását szerettem volna a figyelem központjába helyezni. Ehhez sikerült az üres kirakatokba is életet csiholni, valamint a közönségszavazásnak is köszönhetően nagy látogatottságot elérni. Fontos és felelősségteljes hivatás a dekoratőröké, hiszen ízlésjavítás és környezet kultúra fejlesztés a feladatuk.
Aki ismer, az tudja, mennyi munkát fektettem bele. Sokat köszönhetek édesapámnak, Faltis Róbertnek, aki korát meghazudtolóan rótta az utcákat, invitálta a még működő üzletek tulajdonosait, üzletvezetőit a kirakatverseny sikerében bízva. Ő volt az, aki felkereste Stenczer Bélát is, hogy a POSzT-hoz kapcsolódva színesíteni tudjuk a fesztivál programját.
Sokat köszönhetek Zsigmond Tündinek is, aki biciklivel, vagy gyalog hordta a szórólapokat.
Szomorúan veszem tudomásul, hogy arra nem jutott pénz, hogy pécsiek szervezzenek Pécsett kirakatversenyt. Még szomorúbban veszem tudomásul, hogy ehhez pécsiek segédkeznek

Üdv:
Faltis Roberta

 

„POSZT A KIRAKATBAN” - versenyfelhívás

poszt dekorszovetseg

A Dekorszövetség a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is szeretné megrendezni Pécsett a POSZT színházi fesztiválhoz kapcsolódó kirakatversenyét azzal a céllal, hogy a bemutatandó versenydarabok tematikájának megfelelő kirakati installációk, látványok mintegy külső díszletként emeljék e rangos esemény fényét.

Versenykirakatok készítése: 2017. június 8. 10:00–18:00

Zsüri, díjátadás: 2017. június 17.

A verseny helyszíne: a Széchenyi tértől, a Király utcán át, a Zsolnay-negyedig húzódó útvonalon található kirakatok. 

Téma: a POSZT verseny-színdarabjainak és az off-programjainak feldolgozása a kirakatban.

Az esemény megjelenik a POSZT programjában, valamint több online és offline kommunikációs felületen.

A verseny kirakatrendezői automatikusan részt vesznek „Év kirakatrendezője” címért való versenyben, melyet szintén a Dekorszövetség hirdet meg.

Az üzletek illetve a dekoratőrök számára kiírt részletes versenyfelhívás a mellékletben található.

GINOP pályázatok - Klaszterreggeli

Publikálási dátum: 2017. április 12. (szerda) 13:57
 
Mai klaszterreggelinken Nyikos Attila volt a vendégünk a Széchenyi Programirodától.
Hasznos tájékoztatást kaptunk tőle a pályázati feltételekről.
Alapvetően az alábbi GINOP pályázatokra hívta fel figyelmünket: 
 

1.2.7-17 - https://www.palyazat.gov.hu/ginop-127-17-gyors-nvekeds-gazella-vllalkozsok-komplex-fejlesztseinek-tmogatsa-1

1.2.3-8.3.4-16 - https://www.palyazat.gov.hu/ginop-123-834-16-mikro-kis-s-kzpvllalkozsok-kapacitsbvt-beruhzsainak-tmogatsa-kombinlt-hiteltermk-keretben-1

1.2.5-15 - https://www.palyazat.gov.hu/ginop-125-15-logisztikai-szolgltat-kzpontok-fejlesztseinek-tmogatsa

3.2.2-8.2.4. és 3.2.4-8.2.4. - https://www.palyazat.gov.hu/ginop-322-824-16-vllalati-komplex-infokommunikcis-s-mobilfejlesztsek-felhalap-online-zleti-szolgltatsok-terjesztsnek-tmogatsa-1

3.2.6-8.2.4-17  - https://www.palyazat.gov.hu/ginop-326-824-17-versenykpes-vllalatok-tevkenysgnek-emelt-szint-digitalizlsa

3.1.2-8.2.4-16. - https://www.palyazat.gov.hu/ginop-312-824-16-az-infokommunikcis-gazatban-mkd-mikro-kis-s-kzpvllalkozsok-ltal-ellltott-termkek-s-szolgltatsok-piacostsnak-nemzetkzi-piacokra-val-belpsnek-tmogatsa

5.2.4-16 - https://www.palyazat.gov.hu/ginop-524-16-gyakornoki-program-plyakezdk-tmogatsra

5.2.7-17. - https://www.palyazat.gov.hu/ginop-527-17-fiatalok-vllalkozv-vlsnak-tmogatsa

5.1.10-17 - https://www.palyazat.gov.hu/ginop-5110-17-llskeresk-vllalkozv-vlsnak-tmogatsa

 
 
Köszönjük!
 
 
 
 

Jubileumi Klasztertalálkozó

Publikálási dátum: 2016. december 14. (szerda) 15:34

10 éves a Kreatív Ipari Klaszter

Jubileumi klasztertalálkozót tartott tegnap a Kreatív Ipari Klaszter, megalakulásának 10 éves, és a KOHÓ Co-Working House megnyitásának 5. évfordulója alkalmából.

A rendezvényre a klasztertagok, partnerek és korábbi munkatársak részvételével a Pécsi Kereskedelmi Központban került sor. A rendezvény helyszínének kiválasztásakor nem véletlenül esett a választás a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara székhelyére, hisz régi partnerként a kamara az, mely mindig a szervezet mellett áll gazdasági és szervezési kérdésekben egyaránt.

Megnyitó beszédében dr. Síkfői Tamás a Pólus Stratégiából eredeztette a KIKK Egyesület - a klaszter menedzsmentszervezete - létrejöttét. A Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesület az egyetlen, mely a program keretében létrehozott központok közül fennmaradt, és virágzik, az országban egyedüliként.
Ez volt az a stratégia, mely az egészség- és a környezetipar mellett először, világosan megfogalmazta a kulturális és kreatív ipar létjogosultságát, megalapozva ezzel a „kreatívok” együttműködésének platformját. Erős helyi gazdaság nélkül nincs kultúra sem, ezért fontos az összefogás, ami ebben a klaszterben megvan.

Keresnyei János, a klaszter elnöke, 10 szóval jellemezte a klaszter elmúlt tíz évét és jövőbeni elképzelését.
A 10 szó összefoglalja mindazt, amiért érdemes együttműködni, teret és helyet, konzultációs lehetőséget biztosítani az olykor egyénileg alkotó művészeknek és a több éve sikeres kreatív ipari vállalkozóknak egyaránt.

Közösség
ÖsszefogásDia1
Közösség
Jövedelem
Akkreditáció
Nemzetköziesítés
Kompetencia
Jövőkép
Piac
Digitalizáció
Képzés

Az egyesület, illetve a klaszter rengeteg eredményt ért el az elmúlt időszakban, és előttük még több lehetőség áll – mert a hiányosságok egyben lehetőségek is a fejlődésre!

Urbán Ernő bemutatta a hallgatóságnak az elmúlt időszakban a klasztertagok által közösen végzett sikeres piaci és pályázati projektjeit, melyből bőven akadt. CinePécs, ERC projekt, M5 televízió műsorok, csak hogy néhányat említsünk. Pécs kreatívjai szerencsésnek mondhatják magukat, mert a sikereken túl, a nehéz időszakokban is, a válság legmélyebb időszakában is mindig voltak projektek, melyekben egyenrangú felekként vettek részt a klasztertagok.

Cél az akkreditáció, és a nemzetköziesítés is, melyek a gazdasági fejlődés alapkövei. Utóbbiban az Enterprise Europe Network az, melynek kiaknázásával nagyot léphet az egyén és a közösség!
A jövőt is csak együtt tervezhetjük, még szorosabb összefogással, osztozva a munkában, a jövedelemben és a sikerben.

 

 

 

DesignPécs - harmadszor

Publikálási dátum: 2016. szeptember 29. (csütörtök) 10:00

Különleges program kerül az idei DesignPécs programjai közé a Kreatív Ipari Klaszter közvetítésével. 

Szélgenerátor és más gépipari berendezések során keletkezett fémhulladékokból készítettek műalkotásokat a PTE Művészeti Kar Szobrász Tanszékének hallgatói nyáron a Lakics Kft. komlói telephelyén. A szobrok a DesignPécs rendezvény keretén belül (2016.09.23-2016.10.01.) megtekinthetőek a Nádor Galériában.

Ez az esemény kiváló alkalmat teremtett arra, hogy a KIKK Egyesület Break in the Desk projektjének fő témáját - a művészeti beavatkozás lehetőségei az ipari termelésbe - tesztelje.

A workshop résztvevői, szervezői, egy minikonferenciát is rendeznek, Művészi beavatkozás, avagy szobrászok a gyárban címmel, ahol a nyári workshop tapasztalatairól, eredményeiről beszélgetünk. 

A minifonferencia időpontja: 2016. szeptember 29.csütörtök, 17:00 óra

A közös kiállítás és minikonferencia mellett klaszterünk tagjai: Svastits KrisztiánDekorozmár Kft.Medgyesi István, és a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra,

valamint Önindítósaink: Koller EszterSzabó ÁkosGéczy DorinaSzabó Tímea és Szolga HajnalDrávai DiánaSzandtner LídiaÁdám Ivett, és Somogyi Éva is részt vesznek a DesignPécs rendezvénysorozatán, érdekes programokkal várva az érdeklődőket. 

 

dp2016 logo RGB

 

 

 

ÖNINDÍTÓ 2016

Publikálási dátum: 2016. június 22. (szerda) 10:30

Önindító logó

 

 

 

Önindító 2016 munkaerő-piaci program

Kezdje meg vállalkozását kockázat nélkül!

 

 

 

Az ÖNINDÍTÓ program az országban egyedülálló szakmai és munkaügyi program, amelyet 2013-tól évente a Baranya Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály valósított meg partnereivelk özösen. 

A munkaerő-piaci program célja:
A Pécs városában és Baranya megyében meglévő, kihasználatlan kreatív munkaerő elsődleges munkaerőpiacra integrálása az önfoglalkoztatóvá válás elősegítésével, azaz újonnan alakuló kreatív és turisztikai vállalkozások támogatása. Pécs és Baranya kulturális-gazdasági életének fellendítése, hozzájárulás az „élhető város” létrehozásához, mely munkaerőt, befektetőket és turistákat vonz a térségbe.

Az ÖNINDÍTÓ program kiemelkedő eleme az 500 órás komplex vállalkozóvá válási képzés, amely segíti a résztvevők sikeres üzleti működésének megalapozását és elindítását.

A résztvevők a program teljes időtartama alatt keresetpótló juttatásban részesülnek, emellett vállalkozóvá válási támogatásra és vissza nem térítendő tőkejuttatásra pályázhatnak.    

Ki  pályázhat?

Azon regisztrált álláskeresők jelentkezését várják, akik a kreatív ipar, valamint a turizmus területén vállalkozást indítanának.

KREATÍV IPAR:

Alkotó és képzőművészet, régiségek
Iparművészet, forma- és divattervezés
Építészet Művészeti kereskedelem és szolgáltatás
Média (film, videó, rádió és televízió)
Zene
Digitális tartalom-szolgáltatás
Reklám-, promóciós és marketingipar
Előadóművészet, performansz

TURIZMUS:

Üdülőturizmus
Ökoturizmus
Egészségturizmusgyógyfürdőwellnesz
Falusi turizmus
Üzleti és konferenciaturizmus, stb.
 

 

A részvétel feltételei:

A résztvevők regisztrált álláskeresők lehetnek, akik a kreatív ipar, illetve a turizmus területén tervezik tevékenységüket.

A programban résztvevők létszáma: 20 fő

Jelentkezési határidő: 2016. augusztus.22.

A programról érdeklődhet:

Baranya Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály

Tel.:72/506-800

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

Jelentkezési lap: letölthető a Baranya Megyei Kormányhivatal weboldalán.

Látogasson el az Önindító program honlapjára, ahol megismerheti az előző három program résztvevőit!
www.oninditoprogram.hu

Keressen minket a Facebookon is:
https://www.facebook.com/oninditoprogram

Az eddigi programok megvalósító partnerei:

Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesület
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Magyar Turizmus Zrt. Dél-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága
Baranya Megyei Vállalkozói Központ
Pécs MJV Önkormányzata

 

 

 

Nyárköszöntő klasztertalálkozó

Publikálási dátum: 2016. június 16. (csütörtök) 09:29

 

IMG 5616

 

2016 június 15-én Nyárköszöntő klasztertalálkozót szerveztünk a KOHÓ-ban, ahol az Önindító 2015 résztvevői is bemutatkoztak.

Köszönjük Püttinek és Balázsnak a finom őzpörköltet!

  

 

 

 

 

Irodavezetőt keresünk a KOHÓ-ba

Publikálási dátum: 2016. március 31. (csütörtök) 11:29

koho logo fekete

 

Irodavezetőt  keresünk a KOHÓ CoWorking House Pécs közösségi irodába, kulturális közfoglalkoztatás keretében.

Az ideális személy pécsi, minimum érettségivel rendelkezik, megbízható, önálló, nyitott, talpraesett.
Előnyt jelent az angol nyelv társalgási szintű ismerete.

A programban való részvétel feltétele, hogy a leendő munkavállaló regisztrált álláskereső legyen.

Feladatok:

· meglévő co-workerekkel folyamatos kapcsolattartás,

· az iroda gördülékeny működésének biztosítása,

· adminisztratív feladatok ellátása,

· KOHÓ online marketing kezelése

Amit kínálunk:

Inspiráló, kellemes munkakörnyezet, ahol a jó hangulat és a kreativitás ugyanolyan fontos, mint a tudás.

Jelentkezés:

Fényképes önéletrajzzal az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen.

Danube Cultural Cluster

Publikálási dátum: 2016. március 01. (kedd) 11:00
logo 1 danube
 
 
2016. február 25-én Bécsben került sor a Danube Cultural Cluster 2016-os első nemzetközi klasztertalálkozójára, ahol Kreatív Ipari Klaszter is részt vett. Klasztertagjainkat Joó Szilárd, a KIKK Egyesület klasztermenedzsere képviselte.
 
Vendéglátónk, a Duna Kulturális Klaszter vezetője, Méhes Márton összefoglalta a klaszter elmúlt éves tevékenységét, illetve a jövőbeni tervekről, nemzetközi Duna konferencia sorozat szervezéséről beszélt.
A találkozó során új klaszterkapcsolatok jöttek létre. A jövőben már ausztriai, szerb, német és bolgár kulturális kapcsolatokkal is érdemes számolni.
 

 
A Dunai Kulturális Klaszter szervezetileg egy Bécsben bejegyzett egyesület, amely a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs kezdeményezésére jött létre. Fő célja a Duna-menti országok (tágan értelmezett) kulturális szervezeteinek, műhelyeinek a szorosabb együttműködése. Ezeknek az együttműködéseknek a távlati célja pedig, hogy a Duna-térségben – projekteken, programokon keresztül – kialakuljon egy minőségi és szerethető dunai kulturális márka. A Kreatív Ipari Klaszter 2015 őszétől tagja a szervezetnek.
 
További információk a klaszterről elérhetők az alábbi címen: http://www.danubeculturalcluster.eu/

KockaFeszt Pécs

Publikálási dátum: 2015. október 13. (kedd) 12:25

lego

2015. október 17-én ls 18-án Pécsett először lesz KockaFeszt LEGO rajongói hétvége a Pécsi Kulturális Központban (volt Szivárvány Gyermekház, Pécs Dr. Veress E. u. 6.) a KLIKK LEGO® rajongói klubbal közös szervezésben!

Bővebben...

Tartalmak keresése:

 

 

 


een logo CMC Logo