buy metformin online

A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. partnerként vesz részt a FIRECE CE1131 INTERREG CENTRAL EUROPE projektben. A projekt fő célja, hogy növelje a regionális kapacitásokat az energiatervek kezelésére, különös tekintettel a helyi erőforrásokra, amelyek az ipari szektor, azon belül a KKV-k számára segítik elő a megújuló energiaforrásokba történő beruházásokat.

A FIRECE fókuszában két mintaprojekt áll, az első innovatív pénzügyi eszközök kidolgozását tűzte ki célul, a második KKV-k által megvalósított lezárt vagy jelenleg futó energiahatékonysági beruházásának monitorozásával, illetve igény esetén új pályázatok megírásával foglalkozott.

Miért lenne szükséges egy innovatív pénzügyi eszköz létrehozása?

Magyarországon a KKV-k száma eléri a 718.000 vállalkozást, amely mutatja a lehetséges energiamegtakarítás mértékét ezen a területen. A cégek többsége azonban mikro- vagy kisvállalkozás, amelyek nagyon érzékenyen reagálnak a makrogazdasági változásokra és rendkívül sérülékenyek. Az elkészült tanulmány célja az volt, hogy feltérképezze a KKV-k igényeit és a velük szemben felmerülő kihívásokat az energiahatékonyság területén.

A FIRECE projekt 2020. szeptemberben zárul, emiatt ennek a hónapnak a fókuszában a disszeminációs tevékenységek álltak. A DDRIÜ Nonprofit Kft. négy rendezvényt szervezett az eredmények minél szélesebb körben való bemutatása érdekében, kettőt online felületen, kettőt személyes találkozó keretében. A négy rendezvényen összesen 43 fő vett részt.

kép 2

A projekt az Interreg Central Europe Programon belül az Európai Unió és a Magyar Állam társ-finanszírozásában valósul meg.

Országos online kreatív ipari és dizájner találkozó - Program

Publikálási dátum: 2020. szeptember 21. (hétfő) 08:47

A Kreatív Ipari Klaszter és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megjelenik az első online Országos kreatív ipari és dizájner találkozó, amelyen többet is megtudhatnak arról, milyen hazai és nemzetközi lehetőségeket rejtenek a kreatív ipari szakmák az elérhető képzésektől kezdve, a támogatási opciókon át a hazai támogató szervezetekig, akik számos díjmentes szolgáltatásukkal segítik a kreatív ipari vállalkozásokat és alkotókat. A kreatív-és kulturális ipar az európai gazdaság egyik legmeghatározóbb szereplője, a harmadik legnagyobb munkaadó Európában az építőipar és a vendéglátóipar után. A szektor jellemzően a helyi munkaerőre támaszkodik és nem véletlenül sok fiatalt vonz (kb. 20-25% harminc év alatti) az alkotó szellemre fókuszál, teret adva a kreativitásnak és az innovációnak.

Időpont: 2020. október 02. (péntek)

Helyszín: ONLINE (ZOOM felület, a regisztrált résztvevőknek a rendezvényt megelőzően kiküldésre kerül a csatlakozási link.)

Program

10.00-10.10 Köszöntő, programismertető – Keresnyei János, elnök, Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesület

10.10-10.25 A Kreatív Ipari Klaszterről – Maróti Judit, projektmenedzser, Kreatív Ipari Klaszter

10.25-10.40 Enterprise Europe NetworkItt & Most platform – Schmidt Enikő, osztályvezető, Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

10.40-10.55  A kreatív ipart érintő szakképzési rendszerről, változásokról – Kovács Tamás, ügyvezető, TSP Artlab

11.00-11.15 A Freelancers Weekről – Filep Szilvia, főszerkesztő, Freelancer blog

11.15-11.30 A Nemzeti Divatliga bemutatkozása, projektjei – Mányiné Dr. Walek Gabriella, elnök, Nemzeti Divatliga

11.30-11.45 A kreatív ipari pályázati lehetőségekről – felkérés alatt Innovációs és Technológiai Minisztérium

11.45-12.00 Külföldi képzési programok a kreatív iparban – Keresnyei János, CLOCK peer reviewer

12.00-12.30 Ebédszünet

12.30-12.40 Mit jelent coworkernek lenni? – Maróti JuditKOHÓ Coworking House

12-40-13.30 Q&A – Interaktív beszélgetés a résztvevőkkel

A tájékoztató után az előadók várják a résztvevők kérdéseit. Amennyiben előzetes kérdése lenne a témával kapcsolatban, azt a regisztráció során tudja előzetesen megírni az előadóknak.

Az eseményen való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött:

https://pbkik.hu/esemeny/kreativ-ipari-es-dizajner-talalkozo/

ITT&MOST - webinárium: Tárgyaljunk! - Praktikus tanácsok üzleti partnerkeresésrehttps://pbkik.hu/esemeny/kreativ-ipari-es-dizajner-talalkozo/

A szakképzés helyzete a COVID-19 járvány után az Egyesült Királyságban

Publikálási dátum: 2020. július 28. (kedd) 08:24

AKIKK Egyesület a Partnership for Creative Apprenticeships Erasmus+ program keretein belül partnerként vesz részt az európai kreatív gyakornoki programokra felhasználható új modellek kidolgozásában, melynek részeként egyesületünk megosztja a partnerországokban aktuális hírként megjelenő újdonságokat is. Az Egyesült Királyságban is nagy hatással volt a képzési programokra és munkahelyekre a vírusjárvány, amely következtében különböző támogatási rendszereket nyújt kormányuk. 

Az Egyesült Királyság kormánya egy 2 milliárd font összegű "indulási rendszert" hirdetett meg annak érdekében, hogy több munkahelyet és tanulószerződéses gyakorlati képzést teremtsen a fiatalok számára a koronavírusra adott vészhelyzeti csomag részeként.

Összesen 1,6 milliárd fontot invesztál a kormány a foglalkoztatási támogatási rendszerek, a képzés és a tanulószerződéses gyakorlati képzés bővítésére egy olyan rendszerben, amely hasonló a Future Jobs Fund 2009. évi munkahely-alapjához, amelyet a gazdasági válság során vezettek be.

Az a 16–24 éves korosztály, akik hitelt igényelnek és tartós munkanélküliségnek vannak kitéve, jogosultak lesznek a támogatásra. Az egyes hat hónapos munkaviszonyokhoz rendelkezésre álló finanszírozás heti 25 órán keresztül fedezi az országos minimálbér 100% -át - és a munkáltatók ezt a bért további emelésekkel egészíthetik ki. Több százezer új, teljes mértékben támogatott munkahelyet szándékozik létrehozni a fiatalok számára.

  • A következő hat hónapban a vállalkozások 2000 fontot kapnak minden új 25 évnél fiatalabb gyakornokért, és 1500 fontot minden 25 évnél idősebb tanuló számára. Ez a meglévő 1000 fonton felül adott összeg jár az újonnan a képzési rendszerbe kerülő 16-18 évesek és 25 év alatti tanulóknak, akik oktatási, egészségügyi és gondozási tervvel rendelkeznek.
  • 111 millió font értékű beruházás a szakmai gyakorlatok mértékének megháromszorozására a 2020–21-es időszakban
  • 17 millió font összegű finanszírozás az ágazati alapú munkaakadémiai helyek megháromszorozására a 2020-21-es időszakban
  • Közel 900 millió font, hogy megduplázza a munkahelyi coach-ok számát 27 000-re
  • Több mint negyedmillió fiatal élvezheti a 32 millió font összegű beruházás előnyeit, amelyet a Nemzeti Karrier Szolgáltató kap.

A kreatív szektor nemzeti képzési szervezete, a CCSkills üdvözölte a programot. A további részletek később várhatók.A CCSkills azt írja: "Bebizonyosodott, hogy a tanulószerződéses gyakorlat támogatja a társadalmi mobilitást, ha a munkaadók ezt az utat megfelelő módon és a tervek szerint használják. Erkölcsi és gazdasági szempontból egyaránt szükséges a befogadó toborzás. Üdvözöljük a fiataloknak nyújtott támogatást és annak felismerését, hogy a szakmai gyakorlat és a karrier-tanácsadás kulcsfontosságúak a karrier elindításában. Reméljük, hogy a kulturális ágazat valóban részesül ezekből a kezdeményezésekből, hogy elősegítse növekedését és diverzifikációját. "

Kreatív Ipar és Faipar együttműködése

Publikálási dátum: 2020. június 04. (csütörtök) 23:20

Az, hogy mennyire fontos az ágazatok közötti együttműködés, senki nem vitatja. Fontos ez, új termékek előállítása céljából, de ugyanakkor fontos a vállalkozások fejlődése szempontjából is, mivel új együttműködési lehetőségek jelennek meg, melyek befolyásolhatják üzleti koncepciójukat is. Ebből a célból született megállapodás a pécsi Kreatív Ipari Klaszter és a sepsiszentgyörgy Pro Wood Faipari Klaszter között, kamatoztatva tapasztalataikat az európai pályázatok terén, együtt próbálnak pályázni regiónális illetve európai pályázati kiírásokon, bevonva más, hasonló jellegű, európai, európai szervezeteket és intézményeket.

Kreatív Ipar és Faipar együttműködése

Publikálási dátum: 2020. június 04. (csütörtök) 23:20

Az, hogy mennyire fontos az ágazatok közötti együttműködés, senki nem vitatja. Fontos ez, új termékek előállítása céljából, de ugyanakkor fontos a vállalkozások fejlődése szempontjából is, mivel új együttműködési lehetőségek jelennek meg, melyek befolyásolhatják üzleti koncepciójukat is. Ebből a célból született megállapodás a pécsi Kreatív Ipari Klaszter és a sepsiszentgyörgy Pro Wood Faipari Klaszter között, kamatoztatva tapasztalataikat az európai pályázatok terén, együtt próbálnak pályázni regiónális illetve európai pályázati kiírásokon, bevonva más, hasonló jellegű, európai, európai szervezeteket és intézményeket.

Élelmiszeripari digitalizáció és innováció a Dél-dunántúli régióban

Publikálási dátum: 2020. május 28. (csütörtök) 14:23

A Regions 4Food agrár-innovációs projekt célja, hogy szűkítse az innovációs szektor és a piac közötti rést, valamint elérje, hogy a fejlesztések értékesíthető termékek formájában jelenjenek meg a piacon. Az előző periódusok során megkezdett tapasztalatcsere az utolsó harmadába lép, folyamatban van az akcióterv kidolgozása, amelyről a projekt szakértői, hazai érdekelt felei és megvalósítói 2020. május 7-én, egy szakmai megbeszélés keretein belül egyeztettek. Az eseményen az Agrárgazdasági Kutatóintézet, a Pénzügyminisztérium, a Campden BRI Magyarország, valamint külső szakértőként az Open Inno Kft. képviselői vettek részt.

Az akcióterv egyeztetésen a szakpolitikai irány kijelölése kapott jelentős hangsúlyt, a Digitális Agrár Stratégia (DAS), az élelmiszer-feldolgozóipar modernizálásának stratégiája, illetve támogatáspolitika terén a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) volt fókuszban. Az akciók kidolgozásának egyik alappillére a megfelelő jó gyakorlat kiválasztása, majd annak átültetése a hazai struktúrába.

Teljes cikk: https://ddriu.hu/2020/05/15/hamarosan-uj-szakaszba-lep-a-regions-4food-projekt/

                                          REGIONS 4FOOD EU FLAG

 

Mitől válik kelendővé üzleti tervünk?- Klaszter brunch, Ágai Tamással

Publikálási dátum: 2020. február 25. (kedd) 14:07

A Kreatív Ipari Klaszter, a tél végére egy izgalmas eseménnyel, rukkolt elő a klasztertagjai számára. Az idei évben rendhagyó módon, egy klaszterbrunch került megrendezésre. Mivel olyan rendezvényeket igyekszünk hozni tagjaink számára, mely hasznos tudással gazdagíthatja vállalkozásaikat, a találkozóra vendégelőadóként Ágai Tamást hívtuk meg. Tamás - aki a Tom Market üzletlánc megálmodója és megvalósítója - üzletpolitikájáról, üzleti modelljétől és a sikerhez vezető út részleteiről prezentált nekünk. Végül egy kötetlen beszélgetéssel zárult az esemény, mely egy kellemes reggeli keretein belül zajlott.

Rinova launches Partnerships for Creative Apprenticeships (P4CA)

Publikálási dátum: 2020. február 07. (péntek) 14:34

 

Rinova has launched a new Erasmus+ Strategic Partnership - PC4A - to promote quality and effective apprenticeships in the Creative and Cultural Industries (CCIs).


P4CA brings togetheran experienced partnership comprising Rinova Ltd (lead); Arteria, Poland; Regional Development Agency Senek Pezinok (Slovakia); Cultural Industry Creative Cluster Pecs (Hungary); Materahub (Italy); and Press to Exit (North Macedonia).

New creative technology and working patterns make the CCIs attractive to young people. However, there are significant, persistent barriers. Entry routes are often through personal networks or unpaid internships which tend to exclude young people from diverse and disadvantaged backgrounds. The CCIs also comprise an exceptionally large proportion of small and micro-businesses (up to 95% in some countries). Such businesses lack capacity or resources to take on apprenticeships, whilst training institutions often do not understand the career opportunities offered by this new and dynamic sector. 

Can new solutions be found to these intractable challenges? At a time when the UK is withdrawing from the EU, P4CA will continue to look outwards to draw upon innovative models of apprenticeships in different European countries. Rinova has long recognised that creative and personal development can provide young people with a rewarding pathway out of disadvantage. The CCIs have now been identified by the European parliament as playing a key role as a driver for growth, contributing more than any other sector to youth employment and have proved to be most resilient during the post 2008 economic crisis.

PC4A will build upon a previous cross-sectoral project, European Partnership for Apprenticeships (EP4A) which aimed to promote apprenticeships to SMEs, and apply what was learnt in EP4A specifically to the creative and cultural industries. The project aligns with Rinova's ongoing work in the CCI sector with partners at a European level, which includes projects supporting professional development around work-based learning (see Learn 2 Create) and around young people's transferable skills (see Creative Soft Skills).   

Below:  The PC4A partners at the kick off meeting in London held on the 26 and 27th November 2019. 

It will also provide professional development resources for apprenticeship coaches and in-company trainers in the sector aligned with the European Framework for Quality and Effective Apprenticeships. P4CA will also utlise the Collective Learning Open Curriculum Kit ('Clock Your Skills') a ground-breaking transnational European approach to the accreditation of competences acquired at work. This framework arose from over 10 years research and development in the area of informal and non-formal learning involving Rinova, Collage Arts and our many European partners, and is supported by a European network of peer-to-peer mentors and sector experts.


If you would like to find out more ahout PC4A contact Trevor Burgess at This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .  The project has also launched a website, where you can keep track of developments here.

The European Commission support for the production of this communication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein. 

Here you find the source of article: http://www.rinova.co.uk/news/rinova-launches-partnerships-for-creative-apprenticeships-(p4ca)/?fbclid=IwAR3tvExd1-uPz4zLo2sHs7erspDY46V3xwt56Tbv74QDGPRzBvQcumiPh08

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Publikálási dátum: 2019. december 23. (hétfő) 11:13

2019-es KOHÓ karácsony

Publikálási dátum: 2019. december 20. (péntek) 15:57

Az idei évet is közös karácsonyi ajándékozással, illetve fergeteges KOHÓPOLY-val zártuk. Kellemes ünnepeket, és jó pihenést kívánunk mindenkinek!

Tartalmak keresése:

 

 

 


nvtelen