buy metformin online

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Publikálási dátum: 2019. december 23. (hétfő) 11:13

2019-es KOHÓ karácsony

Publikálási dátum: 2019. december 20. (péntek) 15:57

Az idei évet is közös karácsonyi ajándékozással, illetve fergeteges KOHÓPOLY-val zártuk. Kellemes ünnepeket, és jó pihenést kívánunk mindenkinek!

Local Info Day a FORGET HERITAGE projekt keretein belül

Publikálási dátum: 2019. november 13. (szerda) 09:35
Üres ipari csarnokok, elhagyott magtárak, elhanyagolt történelmi épületek minden településen jelzik a változó időket. Gondozatlanul nemcsak a látképet rombolják, hanem elhagyatottságuk lehangoló környezetet is teremt.
Mit kezdhetünk ikonikus, valaha szebb napokat látott épületeinkkel? Hogyan termethetünk viruló közösségeket ezeken a helyeken, hogyan gazdagodhat közösségünk ismét ezekkel az épületekkel?
 
Ezekre a kérdésekre keressük a választ a Pécsi Tudományegyetem- Művészeti Kar 004-es termében. A Local Info Day keretein belül megvitatjuk a fent említett kérdésekre a választ, ötletelünk az egyetemi hallgatókkal együtt.
 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
 
Helyszín: Pécsi Tudományegyetem, Művészeti kar 004
Időpont: 2019. november 18. hétfő 15:00
 

TÉRERŐ Acélszobrászati Szimpóziumok kiállítása a Pécsi Galériában

Publikálási dátum: 2019. október 18. (péntek) 13:35

A Lakics Kft., a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának Szobrászat Tanszéke valamint a Kreatív Ipari Klaszter együttműködésének köszönhetően 2016-ban rendeztük meg az első LAKICS Acélszobrászati Workshopot, melynek sikerére alapozva a következő három évben újra megszerveztük azt - immár TÉRERŐ Acélszobrászati Szimpózium néven.

A kezdeményezésben szerencsésen talált egymásra a Kreatív Ipari Klaszter szándéka, mellyel a művészet és a gazdaság kapcsolatait igyekszik építeni, Lakics Péter acélszobrok iránti szeretete és a  szobrászok alkotókészségére alapozva. A LAKICS Kft. szakmaisága és nyitottsága mellett az acélszerkezetek gyártása során keletkező egyedi minőségű és hasznosítható mennyiségű maradék és új acélanyag teremt lehetőséget a művészi felhasználásra, mely a szobrászok számára kihívást és egyben ritka alkalmat kínál az ipari környezetben alkalmazható technológiák tekintetében.

A szimpózium nagyobb méretű köztéri szobrok elkészítésére is lehetőséget ad. 

A Művésztelep kiemelt célja, hogy fiatal szobrász hallgatók, doktorandusz hallgatók, pályakezdő művészek együtt dolgozhassanak Magyarországról és külföldről meghívott szobrász kollégákkal.

2016-ban a Design Hétkeretében az Art&Med Nádor Galériában, 2017-ben pedig a Zsolnay Negyedben köztéren és a PTE MK DLA kiállítóterében kerültek bemutatásra az elkészült munkák.

Aktuális kiállításunk az elmúlt időszak alkotásainak válogatását fogja bemutatni.

Esemény: https://www.facebook.com/events/653816055139553/

 

Klasztertalálkozó 2019 ősz

Publikálási dátum: 2019. október 05. (szombat) 13:05

Idén ősszel a DesignPécs keretein belül rendezhettük meg klasztertalálkozónkat a NaNa Bárban. Az idei klasztertalálkozót színesesebbé tette az "Alkotókból kreatív vállalkozók" eseménysorozat is, mely egész napos programot kínált mindenki számára.

A klasztertalálkozón az eddigiekhez hasonlóan sikertörténeteket hallhatunk, melyben egyre inkább bővelkednek tagjaink.

A találkozón beszámoltunk az országos Kreatív Ipari Kerekasztalon való részvételünkről, a klaszter reprezentálásáról, a klaszter terveiről, illetve jó hangulatban frissíthettük eddigi kapcsolatainkat.

Mindemellett két új taggal is bővülhetett klaszterunk, A Nemzeti Divat Ligával, illetve Cserkúthy Hanna divattervezővel.

 

DesignPécs 2019

Publikálási dátum: 2019. október 05. (szombat) 12:46

Immáron hatodik éve rendezte meg közös együttműködésben a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar illetve a Kreatív Ipari Klaszter az idén is sikeresnek bizonyuló rendezvénysorozatot, a DesignPécs-et. Az egész hetes programsorozat remek lehetőséget nyújt a helyi kis- és középvállalkozók bemutatkozásához, a kapcsolatok kibővítéséhez, illetve izgalmas előadásokkal, kiállításokkal, rendezvényekkel, workshopokkal színesíti Pécs városát.

Az október 3- 4.-i eseménysorozat, nevezetesen az „Alkotókból kreatív vállalkozók” változatos programokat kínált az arra látogatóknak. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában hallhattunk előadást a szellemi tulajdonjogokról Jámbor Esztertől (SZTNH) és Szenczi Annától (SZTNH), részt vehettünk a SACHE World Café kreatív ipari kerekasztal- beszélgetésén, ahol a beszélgetések mellett prezentált Pohli Krisztina (PBKIK) és Vámhidy Bianka (PBKIK).

A délután pedig a „Kreatív Dialóg” előadással folytatódott a TREZORban, ahol a WORTH Partnership Projectről beszélt Keresnyei János (KIKK), a I3P projektről Cserkúthy Hanna divattervező, a nemzetközi üzletember találkozókról Schmidt Enikő (PBKIK) és a filmgyártásról Urbán Ernp (Filming in Pécs) és Deák Zoltán (Pillangó Entertaintment Kft.)

Az esemény megnyitója idén a TREZORban volt megtartva. A rendezvénysorozat zártkörű nyitóestje nagyon izgalmas, sokszínű programsorozattal kedveskedett vendégeinek. Láthattunk különböző divatbemutatókat, kortárs táncot illetve a DesignPécs kirakatverseny díjátadóját.

Az este utána a NANA Bárban folytatódott, ahol a „Get together” fogadás és networking az Open4Business, Connect-IT és DesignPécs Week résztvevői számára lett megrendezve.

További képekért, információkért keresse a https://designpecs.hu/2019/ weboldalt.

 

  

Kreativipari inkubáció

Publikálási dátum: 2019. szeptember 24. (kedd) 13:42

Kreativipari inkubáció – workshop a Worth projekt keretein belül.

A Worth projektről bővebben az alábbi linken tud tájékozódni:
https://www.worthproject.eu/

Helyszín: KOHÓ Coworking House, Koller u. 5/2.

Időpont: 2019. október 7.

Az esemény a DesignPécs honlapjáról is elérhető! https://designpecs.hu/2019/program/kreativipari-inkubacio/

 

DesignPécs események

Publikálási dátum: 2019. szeptember 13. (péntek) 08:46
Szeretnénk mindenkinek figyelmébe ajánlani az "Alkotókból kreatív vállalkozók" eseménysorozatot, mely hasznos tudással, új partnerekkel vagy kapcsolatokkal gazdagítja a résztvevőket. 
Az ingyenes eseménysorozat előzetes regisztrációt igényel, mely az alábbi honlapon érhető el:
 
 

DesignPécs 2019

Publikálási dátum: 2019. szeptember 12. (csütörtök) 14:49

Mi az a DesignPécs?

Pécs egy kreatív és élhető város. A kreatív ipar jelentős központja, melynek hatása túlmutat az ország határain, továbbá nemzetközi ismertséggel rendelkezik. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara, a Kreatív Ipari Klaszter és a kreatív iparágak már évek óta együttműködnek, erősítik és segítik egymást. Immáron 2014. óta minden ősszel az ő közös kezdeményezésükre és összefogásukkal kerül megrendezésre a rendezvény.

A DesignPécs – amely idén is a Design Hét Budapest rendezvény hivatalos részeként kerül megszervezésre – célja, hogy bemutassa a régió kiemelkedő kreatív ipari képviselőit és a Pécsi Tudományegyetem művészeti és tervezői műhelyét ezzel felvonultatva a helyi tervezői erőforrásokat és a lehetőségek tárházát.

Az elmúlt években a város, az egyetemi kutatók és tudósok, diákok és több, mint 50 vállalkozás által tartott találkozások keretein belül prezentálták a “Déli Régió Design”-ját: divat, kesztyűgyártás, orgona készítés, alkalmazott művészet, formatervezés, szobrászat, ékszer, építészet és lakberendezés, 3D technológiák és annak lehetőségei, gépjárműgyártás és tervezés, kézműves termékek, audiovizuális technikák – film és videó.

A DesignPécs Hét ideje alatt technológiai, építészeti, képzőművészeti kiállítások, divatbemutatók, nyitott laboratóriumok, szemináriumok, tréningek, workshopok, vásárok, fórumok, kerekasztal beszélgetések és koncertek várják az érdeklődőket.

2019-ben a DesignPécs nagyobb lesz, mint valaha! Idén további külsős partnerek, vállalkozók, kreatív alkotók, tervezők és művészek érkeznek minden szakterületről. Nemzetközi szinten kreatív ipari kordinátorok (ügynökségek, egyetemek képviselői) az Enterprise Europe Network hálózat révén segítenek a fentiek piaci megjelenítésében.

A kezdeményezés célja, hogy lehetőséget biztosítson a helyi alkotóknak, tervezőknek, kreatív iparági szakembereknek és a művészethez kapcsolódó valamennyi embernek és vállalkozásnak, hogy bemutassák tevékenységüket és mint eddig is ingyenesen részt vehessenek a DesignPécs-en.

Idén új lehetőséggel gazdagodnak a helyi vállalkozások a DesignPécs programsorozat alatt, hogy megjelenhessenek termékeikkel és szolgáltatásaikkal. A szerezők elindították a DesignPécs Hét Kirakatversenytmelynek fő célja, hogy a kiállításokhoz kapcsolódó dekoratív kirakatok és kirakati installációk készüljenek, melyek a versenytémáknak megfelelő látvánnyal megragadó díszletként emelik az esemény fényét. A verseny felhívása ITT olvasható.

Az Enterprise Europe Network nemzetközi üzletember találkozót (Open4Business B2Bszervezett a DesignPécs alatt, mely közelebb hozza a résztvevőket a nemzetközi kapcsolatokhoz és színes programok során csatlakozhatnak egy igazán élettel teli fesztiválhoz.

Közös célunk, hogy új életre keltsük és segítsük a régió virágzását. A rendezvény egyik fő feladata a vállalkozások és a kreatív ipar támogatása, valamint Pécs felkerülése az európai formatervezési térképre.

Az Open4Business Nemzetközi Üzletember Találkozó és Konferencia a rendezvénysorozat alatt kerül megrendezésre, mely kiváló lehetőséget nyújt a DesignPécs résztvevői számára feltérképezni és kialakítani hazai és nemzetközi együttműködéseket 18 ország vállalkozóival. Az Open4Business keretén belül plenáris ülések, fórumok, egyéni konzultációk és networking események is lebonyolításra kerülnek. A rendezvénysorozat és az üzleti találkozók angol nyelven folynak, ám a programok nagy része magyar. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött: https://open4business-2019.b2match.io/

Az esemény teljes programját az alábbi linken érheti el: https://designpecs.hu/2019/

Rendkívüli: több mint 80 ezer látogató a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon!

Publikálási dátum: 2019. július 01. (hétfő) 13:26

Vidéki városként nemzetközi szinten mérve is elképesztő sikert aratott a 4. alkalommal megrendezett Zsolnay Fényfesztivál Pécsett, június 27-30. között. Több mint 80 ezer látogató csodálta meg a különböző fényalkotásokat, koncerteket és utcaművészeti produkciókat. A világ minden tájáról érkező fényfestők versenyén olasz győzelem született.

A Zsolnay Fényfesztivál az ország első és egyetlen fényfesztiváljaként olyan páratlan élményt kínált idén is, ami kiemelkedő a Magyarországon megszokott nyári fesztiválok palettáján.

Vasárnap éjjel hirdették ki a Zsolnay Light Art Nemzetközi Fényfestőverseny győzteseit. A döntőbe jutott 10 versenyző a Székesegyház homlokzatát keltette életre 3 dimenziós fényfestéssel. A versenyt több tízezren követték figyelemmel a helyszínen, az első helyen Michele Pusceddu végzett Olaszországból, így ő kap meghívást a világ legjobbjaiból álló Győztesek Ligájára, a szeptemberi iMapp Bukarest fényfestőversenyre. A nézők véleménye egyezett a szakmai zsűriével, így a közönségdíjat is ő kapta. A második díjat a kínai Toopfire nyerte, a harmadik helyen a német ruestungsschmie.de csapata végzett.

Az új helyszínekkel bővült, közel 30 állomáson végigvezető Fény Útja esténként káprázatos fantáziavilággá varázsolta Pécs belvárosát szemkápráztató fényfestésekkel és fényinstallációkkal. Nappal sem unatkoztak a látogatók: újcirkuszi előadások, kreatív foglalkozások és koncertek kínáltak maradandó élményt. Közel ezren készítettek saját kezűleg világító díszeket, ékszereket a Fénybütyködében, és több száz bátor jelentkező sajátította el a zsonglőrködés alapjait.

- Turisztikailag sikerült elérnünk a maximumot: a hétvégén nem volt szabad szállás Pécsett, a fesztivál alatt megtelt a teljes belváros, telt házzal zajlottak a programok és a közösségi média tele van a látogatók Fényfesztiválos fotóival, élményeivel. Minden visszajelzés azt mutatja, hogy valóban Pécs a nyár fénypontja – számolt be Vincze Balázs, a fesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

A régión kívül rengeteg látogató érkezett Budapestről és a Dél-Alföldről, de sok külföldi vendég is ellátogatott a fesztiválra.

Részletek: www.fenyfesztival.hu www.facebook.com/zsolnayfenyfesztival

1. nap videó: https://www.facebook.com/watch/?v=912433402432225

2. nap videó: https://www.facebook.com/watch/?v=452345551998627

3. nap videó: https://www.facebook.com/watch/?v=546548086164927

 

 

 

 

Tartalmak keresése:

 

 

 


nvtelen