buy metformin online

Nemzetközi Klasztertalálkozó

Publikálási dátum: 2015. február 24. (kedd) 11:02

klasztertalalkozo textil

Az erdélyi TransylvaniaTextile&FashionCluster részvételével nemzetközi klasztertalálkozót szervezett a Kreatív Ipari Klaszter, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara,valamint az Enterprise Europe Network pécsi irodájának támogatásával, A találkozó célja az üzleti kapcsolatok építése, a közös pályázati lehetőségek előkészítése és a klaszterfejlesztési tapasztalatok átadása volt.

Videóriport 12.40-től:


Az eseményen bemutatkoztak egymásnak a textil és a kreatív klaszter tagjai, az Önindító program résztvevői, illetve a Pécsről érkezett egyéb vállalkozások. Vajda Lajos, a szervezet alelnökeként bemutatta a Romániai Klaszterek Szövetségét, melynek tagjai közt a TransylvaniaTextile&FashionClusteren kívül, szoros együttműködésben szerepel többek közt zöldenergia, faipari, IT, élelmiszeripari, turisztikai, gyógyfürdő-, valamint nyomda- és csomagolóipari klaszter is.

A találkozót mindkét klaszter tagjai sikeresnek értékelték, értékes kapcsolatokra tettek szert. A két klaszter elnöksége, Gászpor Éva és Keresnyei János, hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá, melynek céljai közt nevesítik a közös projektfejlesztést, tudásmegosztást, közös rendezvények szervezését, illetve a Duna Stratégia Program során közös pályázatírást. Az irányok közt szerepel közösségi iroda és kreatív központ - know-how transzfer, illetve az Önindítóhoz hasonló nemzetközi szintű program fejlesztése és elindítása.

A résztvevők a délelőtti C2C és B2B üzleti találkozó után, a PBKIK elnökével és titkárával, Dr. Kéri Istvánnal és Dr. Síkfői Tamással, valamint az EEN regionális vezetőjével, Hendinger Anitával találkoztak, akikkel a két klaszter, valamint a Klaszterszövetség szintén együttműködési megállapodást írt alá.

Délután a Kreatív Ipari Klaszter tagjának, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft-nek köszönhetően, a vendégek számára Hauer János, igazgató bemutatta a Kodály Központ épületét és hangversenytermét, Márta István, a ZSÖK ügyvezetője pedig a Zsolnay Negyedben várta a résztvevőket, akik a Gyugyi Gyűjteményt tekintették meg.
A követező találkozóra április végén, Sepsiszentgyörgyön kerül sor.

Tartalmak keresése:

 

 

 


nvtelen