buy metformin online

TÉRERŐ- Lakics Acélszobrászati Workshop

Publikálási dátum: 2019. június 17. (hétfő) 21:59

Az idei, 2019-es év a negyedik alkalom, hogy a Lakics Gépgyártó Kft., a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szakmai támogatásával ismét megrendezhettük a TÉRERŐ Lakics Szimpóziumot.

A TÉRERŐ Lakics Acélszobrászati Workshopot, a Lakics Gépgyártó Kft komlói telephelyén rendezzük meg 2016 júniusa óta.

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának szobrász hallgatói, mestertanáraik és a független szobrászművészek úgy alkotnak a szimpózium idején, hogy közben a gyárban folyik a termelés, a művészek a gyár dolgozóival együttműködve formálják szobrokká az acélt.

A Lakics Acélszobrászati Kft, a PTE Művészeti Kar és a Kreatív Ipari Klaszter közös gondolkodása tette lehetővé, hogy ez a különleges együttműködés kialakuljon. A program nemcsak a szereplők összetétele, hanem amiatt is különleges, hogy a művészek láthatják, megtapasztalhatják a gyár mindennapi életét és a vasas szakemberek is megismerkedhetnek a művészek egyedi látásmódjával, munkamódszerével.

Az immáron negyedik éve megrendezett TÉRERŐ- Lakics Acélszobrászati Szimpózium idei különlegessége, hogy most először tematikus vonal mentén születnek meg a műalkotások. A megadott téma a NAP,- mint égitest és napszak egyaránt - mely az elmúlt egy hétben gondolkodásra késztette a szobrászművészeket. A legtöbb szobrász már nekilátott a munkának, de akadnak olyanok is, akik még a tervezési fázisnál tartanak. 

A nemzetközi kapcsolatokat ápolva, az idei évben két külföldi szobrászművész érkezett, a már 2017-ben is jelen lévő Miguel Angel Velit (Peru), illetve Nikola Macura szobrászművész (Szerbia). A külföldi alkotók számára is nagyon inspiráló a gyári munkakörnyezet, az emberek kedvessége, a segítőkész hozzáállás. 

A 2019-es év szobrászművészei:

- Becskei Andor- szobrászművész


Berkes Csilla- PTE MK hallgató


- Éles Lóránt- diploma előtt álló PTE MK hallgató


Gaál Tamás- PTE MK, szobrászművész


Getto József- diploma előtt álló PTE MK hallgató


Csizek Tamás- PTE MK, szobrászművész


Miguel Angel Velit- szobrászművész (Peru)


Mosonyi Tamás- szobrászművész


Nikola Macura- szobrászművész (Szerbia)


Tóth Tamás- PTE MK hallgató

becskei andor

  

Tartalmak keresése:

 

 

 


nvtelen