buy metformin online

A szakképzés helyzete a COVID-19 járvány után az Egyesült Királyságban

Publikálási dátum: 2020. július 28. (kedd) 08:24

AKIKK Egyesület a Partnership for Creative Apprenticeships Erasmus+ program keretein belül partnerként vesz részt az európai kreatív gyakornoki programokra felhasználható új modellek kidolgozásában, melynek részeként egyesületünk megosztja a partnerországokban aktuális hírként megjelenő újdonságokat is. Az Egyesült Királyságban is nagy hatással volt a képzési programokra és munkahelyekre a vírusjárvány, amely következtében különböző támogatási rendszereket nyújt kormányuk. 

Az Egyesült Királyság kormánya egy 2 milliárd font összegű "indulási rendszert" hirdetett meg annak érdekében, hogy több munkahelyet és tanulószerződéses gyakorlati képzést teremtsen a fiatalok számára a koronavírusra adott vészhelyzeti csomag részeként.

Összesen 1,6 milliárd fontot invesztál a kormány a foglalkoztatási támogatási rendszerek, a képzés és a tanulószerződéses gyakorlati képzés bővítésére egy olyan rendszerben, amely hasonló a Future Jobs Fund 2009. évi munkahely-alapjához, amelyet a gazdasági válság során vezettek be.

Az a 16–24 éves korosztály, akik hitelt igényelnek és tartós munkanélküliségnek vannak kitéve, jogosultak lesznek a támogatásra. Az egyes hat hónapos munkaviszonyokhoz rendelkezésre álló finanszírozás heti 25 órán keresztül fedezi az országos minimálbér 100% -át - és a munkáltatók ezt a bért további emelésekkel egészíthetik ki. Több százezer új, teljes mértékben támogatott munkahelyet szándékozik létrehozni a fiatalok számára.

  • A következő hat hónapban a vállalkozások 2000 fontot kapnak minden új 25 évnél fiatalabb gyakornokért, és 1500 fontot minden 25 évnél idősebb tanuló számára. Ez a meglévő 1000 fonton felül adott összeg jár az újonnan a képzési rendszerbe kerülő 16-18 évesek és 25 év alatti tanulóknak, akik oktatási, egészségügyi és gondozási tervvel rendelkeznek.
  • 111 millió font értékű beruházás a szakmai gyakorlatok mértékének megháromszorozására a 2020–21-es időszakban
  • 17 millió font összegű finanszírozás az ágazati alapú munkaakadémiai helyek megháromszorozására a 2020-21-es időszakban
  • Közel 900 millió font, hogy megduplázza a munkahelyi coach-ok számát 27 000-re
  • Több mint negyedmillió fiatal élvezheti a 32 millió font összegű beruházás előnyeit, amelyet a Nemzeti Karrier Szolgáltató kap.

A kreatív szektor nemzeti képzési szervezete, a CCSkills üdvözölte a programot. A további részletek később várhatók.A CCSkills azt írja: "Bebizonyosodott, hogy a tanulószerződéses gyakorlat támogatja a társadalmi mobilitást, ha a munkaadók ezt az utat megfelelő módon és a tervek szerint használják. Erkölcsi és gazdasági szempontból egyaránt szükséges a befogadó toborzás. Üdvözöljük a fiataloknak nyújtott támogatást és annak felismerését, hogy a szakmai gyakorlat és a karrier-tanácsadás kulcsfontosságúak a karrier elindításában. Reméljük, hogy a kulturális ágazat valóban részesül ezekből a kezdeményezésekből, hogy elősegítse növekedését és diverzifikációját. "

Tartalmak keresése:

 

 

 


nvtelen