buy metformin online

A Zsolnay Céh ötlete 2013 nyarán született meg, felismerve a klasszikus kézműipari vállalkozások hatékony és jövedelmező működésének nehézségeit. A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt., a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Kreatív Ipari Klaszter kooperációjában létrejövő Zsolnay Céh elsődleges célja, hogy a hajdani céhek mintájára egy olyan szervezetet hozzon létre, amely a kiemelkedő minőségű kézműves termékeket előállító vállalkozásokat fog össze, új hazai és nemzetközi értékesítési csatornákat, megjelenési lehetőségeket kínálva számukra.

Összesen 32 vállalkozó nyújtotta be képekkel illusztrált részletes jelentkezési lapját a kiírt pályázatra. A pályázat országos hírét bizonyítja, hogy nem csak Pécsről, hanem Nyíregyházától, Tatabányáról, Szentesről, Budapestről és még számos városból érkeztek adatlapok.

ZsolnayCeh-zsurizes 3

A Céh zsűrijét három köztiszteletben álló pécsi személy alkotta: Vajda László, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, Pinczehelyi Sándor Kossuth-díjas képzőművész és Opauszki László a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Kisvállalkozói Bizottságának tagja. A zsűri a beérkezett pályázók közül 16-ot választott ki személyes meghallgatásra, amelyre 2013. október 18-án került sor.

A személyes meghallgatás során a zsűri több szempont szerint értékelte az alkotókat és alkotásaikat: Vajda László elsősorban a manufaktúra által képviselt értékekhez való illeszkedést vizsgálta, Pinczehelyi Sándor a termékek minőségét és művészeti értékét minősítette, míg Opauszki László az adott vállalkozás jelenlegi működésének és jövőbeli bővítésének, fenntarthatóságának lehetőségeit értékelte.

A zsűri választása végül a következő tíz kézműves vállalkozóra esett:

• Gajcsi Blanka, ötvös, ékszerkészítő (Pécs)
  • Illa Gábor, kőmozsár készítő (Pécs)
  • Kamu János, bőrtáska- és kiegészítő készítő (Pécs)
  • Marczi Gábor, kesztyűkészítő (Pécs)
  • Medgyesi István, vaskovács (Szeged)
  • Molnár István, hegedűkészítő (Pécs)
  • Mosonyi Éva, csokoládékészítő (Pécs)
  • Nagy Attila, bútorkészítő (Magyarlukafa)
  • Rékásy Bálint, ötvös-tárgytervező iparművész (Budapest)
  • Somogyi Éva, formatervező (Pécs)

A Zsolnay Céh ünnepélyes megalapítása tervezetten november második felében, a céhtagok részvételével történik majd meg Pécsett.

KIKK Egyesület

Friss hírek

2019/03/06, 13:17
Dolgozol, de még sincs munkahelyed? Itt bérelhetsz munkaállomást! A...