buy metformin online

Új GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) pályázatok jelentek meg!

A 2015-ös évben összesen 828,14 Mrd forintot osztanak szét az alábbi célcsoportok számára:

1. Mikro-, kis- és középvállalkozások
2. Ipari parkok, logisztikai szolgáltató központok
3. Szociális szövetkezetek
4. Nemzeti parkok, hazai gyógyhelyek
5. TDM-szervezetek

A versenyképesség javítására mintegy 143 Mrd, K+F tevékenységekre, innovációs fejlesztésekre 207 Mrd, IKT és infokommunikációs támogatásra több mint 94 Mrd, épületenergetikai fejlesztésekre 18 Mrd, rugalmas foglalkoztatás elterjesztésére, a foglalkoztatás elősegítésére 130 Mrd, a versenyképesség növelésére (informatika, nyelvi képzések, alacsony képzettségűek oktatása által) 44 Mrd, turisztikai területekre (pl. gyógyhelyek, nemzeti parkok fejlesztésére) 21 Mrd forint hívható majd le. A GINOP 8-as prioritásából kombinált hitelek finanszírozhatók majd májustól.

Felhívások:

GINOP-1.2.2-15 - Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

GINOP-1.3.1-15 - Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása

GINOP-1.3.5-15 - Nemzeti turisztikai marketing és keresletösztönző program

GINOP-3.2.1-15 - Infokommunikációs motivációs, szemléletformáló és kompetencia fejlesztő program kkv-knak

GINOP-6.1.2-15 - Digitális szakadék csökkentése

Az EUROPA CANTAT XIX Pécs pályázatot hirdet, pécsi designerek és kreatív alkotók számára, a rendezvényhez kapcsolódó alkotások/termékek kizárólagos értékesítését lebonyolító EC-SHOP-ban való megjelenésre, termékeik bizományos értékesítésére.

Cél, hogy a résztvevők megismerjék a pécsi, Pécs környéki alkotók kreatív gondolkodása nyomán készült termékeket és vásároljanak belőle.

A téma: Pécs=Zene
Minden olyan termékkel pályázni lehet, mely kapcsolódik ehhez a témához.

Pályázat határideje: 2015.május 31.

Bővebben...

A Magyar Kézművességért Alapítvány az IPOSZ-szal, a BKIK Kézműipari Tagozatával és a Kiss Áron Magyar Játék Társasággal együttműködve

  • Magyar Kézművesség 2015 és 
  • Kézművesség a Játékvilágban, avagy Játékos Kézművesség 

címmel kettős, nyílt pályázatot hirdet tárgyalkotók számára.

A pályázaton hazai és határon túli magyar alkotók – tárgyalkotó népművészek, kézműves iparművészek; egyéni jelentkezők és alkotóközösségek – maximum 3 olyan alkotássalvehetnek részt, amelyek természetes alapanyagokból, kézműves technikával készültek. (A funkcionálisan összetartozó tárgy-együttes, készlet, garnitúra 1 alkotásnak számít, de a rendezők fenntartják a jogot, hogy a kiállítás arányai érdekében egy sok darabból álló készlet nem teljes terjedelemben kerül kiállításra.)

  1. A pályázat első részére tematikai kötöttség nélkül népművészeti, népi iparművészeti és iparművészeti alkotásokat lehet beadni. A pályamunkák egy-egy tájegység néprajzi motívumkincsét, forma- és színvilágát hűen tükröző, vagy a hagyományokat napjaink igényeivel ötvöző, illetve egyéni tervezésű tárgyak – pl. az otthon berendezésére, díszítésére alkalmas használati eszközök, dísztárgyak; az öltözködés-kultúra elemei (viseletek, öltözékek, kiegészítők, ékszerek); hangszerek, kések, fegyverek stb.; vagy ritka, kihalófélben lévő kézműves szakmák tárgyai – lehetnek.
    Szívesen fogadjuk a helyi értéktárba, vagy a hungarikumok közé már bekerült, vagy elbírálás alatt alkotásokat is.
  2. A pályázat második része – Kiss Áron, a magyar gyermekjáték-gyűjtemény kezdeményezője és közreadója születésének 170. évfordulójára is emlékezve – a játékot állítja a középpontba. Erre a részre – akár gyermekek, akár felnőttek számára készített – különböző játékokat és a játékos, játszó embereket, gyermekeket ábrázoló alkotásokat várunk. Különösen értékeljük a régmúlt játékkultúráját felelevenítő, hagyományos (de természetesen most készített) játékokat, ill. az ezeket bemutató jeleneteket.

Regisztrációs határidő: 2015. június 7.
Az erre szolgáló internetes felület elérhető ITT. Az internettel nem rendelkezőktől telefonos bejelentkezést kérünk.

Nevezési határidő (a nevezési lap beküldésére és a nevezési díj befizetésére): 2015. június 10.

Forrás és bővebb információ: www.AMKA.hu

A Humusz Szövetség újrahasznosítási pályázatot hirdetett "Re-design - gondold újra!" címmel. A pályázat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a hulladéknak szánt anyagok újrahasználhatóságára, népszerűsítse a „re-design" irányzatot, ezáltal is elősegítve a környezeti szemléletformálást.

Bővebben...

klaszter palyazat logoFelhívjuk a figyelmet az alábbi, vállalkozásoknak szóló pályázatokra, amelyeket főleg a GINOP rendszerében írtak ki. Érdemes böngészni: 

http://palyazatmenedzser.hu/kategoria/palyazatok-vallalkozasok/ 

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány CREATIVE magyar-osztrák programjának célja a kreatív ipari vállalkozások osztrák-magyar határon átnyúló tevékenységének segítése. A programban regisztrált cégek rövid bemutatásával kreatív katalógus kerül kiadásra (várhatóan 400 kreatív vállalkozás anyagával) és október 1-4. között megrendezésre kerül a CREATIVE Expo, amely a tervezett 200 kiállítóval a térség, a szakma legnagyobb szabású rendezvénye.

A KIKK Egyesület és az Alapítvány egyeztetése révén klaszterünk tagjai is bemutatkozhatnak a program weboldalán és a katalógusban, illetve az október 1-4. között Sopronban megrendezésre kerülő CREATIVE Expón is megjelenhetnek, közös klaszterstandon és/vagy önálló, céges standon. A katalógus-regisztráció feltétele az expón való részvételnek, de lehet választani csak a katalógusban történő megjelentetést is.

Katalógus regisztráció határideje: 2014. augusztus 29. péntek, 14,00
Az expóra való jelentkezés határideje: 2014. szeptember 9. kedd, 16,00

A felmerülő kérdésekre információkkal továbbra is állunk rendelkezésre!

klaszter palyazat logoFrank Adél divattervező iparművész és a Pécsi Kreatív Ipari Klaszter együttműködő partnereket keres egy Pécsi Design Központ kialakítására.

Rendkívül kedvező anyagi feltételeket biztosítunk a pályázók számára, amellett, hogy kiváló helyen a belvárosban, a Király utca elején (a Palatinus szállodával szemben) valósulna meg az üzlet, amely könnyen megközelíthető és forgalmas helyen várná az érdeklődőket. Várjuk galériák, művészek, ötvösök, helyi terméket gyártók, és pécsi vállalkozások jelentkezését, akik szeretnének ebben a kreatív centrumban részt venni és üzletrészt bérelni.

Ha felkeltettük érdeklődését, kérem, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. a megadott elérhetőségek egyikén, legkésőbb szeptember 8-ig!

kirakat 1

Idén hatodik alkalommal rendezi meg a nonprofit Dekorszövetség Pécsett a színházi találkozóhoz kapcsolódó kirakatversenyt, amely a POSzT hivatalos „Off" programja több éve már.

Nevezési határidő: 2014. május 25. vasárnap 18:00 óráig

Bővebben...

Ismét ingyen adja az önkormányzat és a holding az üresen álló belvárosi üzleteket. Azon diákcsoportok, kreatív gondolkodók, kulturális-művészeti, nonprofit szervezetek, egyesületek jelentkezését várják, akik nem pénztermelő tevékenységre hasznosítanák a belvárosi ingatlanokat.

Bővebben...

A Magyar Formatervezési Díj pályázat célja a magyar formatervezés teljesítményének bemutatása és népszerűsítése, a hazai formatervezés kiemelkedő alkotóinak elismerése, valamint a magyarországi termékek nemzetközi versenyképességének javítása a formatervezés eszközeivel. A nyilvános pályázatot a Nemzetgazdasági Miniszter a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével hirdeti meg.

A Magyar Formatervezési Díj pályázat benyújtásának határideje: 2014. május 5.

Bővebben...

Friss hírek

2023/11/16, 10:30
Our...
2020/09/29, 14:43
A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs...
2020/09/21, 08:47
A Kreatív Ipari Klaszter és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara...
2020/07/28, 08:24
AKIKK Egyesület a Partnership for Creative Apprenticeships Erasmus+ program keretein belül...
2020/06/04, 23:20
Az, hogy mennyire fontos az ágazatok közötti együttműködés, senki nem...

 

 

 


nvtelen