buy metformin online

Ismét ingyen adja az önkormányzat és a holding az üresen álló belvárosi üzleteket. Azon diákcsoportok, kreatív gondolkodók, kulturális-művészeti, nonprofit szervezetek, egyesületek jelentkezését várják, akik nem pénztermelő tevékenységre hasznosítanák a belvárosi ingatlanokat.

A Pécs Holding 2012 augusztusában indította első Belváros újratöltve programját, melynek célja, hogy hangulatosabbá, élménydúsabbá tegyék a belvárost és növeljék a látogatottságát. Olyan nonprofit szerveződéseket keresnek, amelyek alkalmasak arra, hogy amennyiben bérleti díj nélkül, csak működési költségeket fizetve kapnak egy ingatlant, annak belsejét ízlésesen alakítsák ki, illetve állandóan változó programjaikkal látogatókat vonzzanak a város sétálóutcáiba.

Most a második forduló, vagyis a Belváros újratöltve 2.0 következik, melyek sajtótájékoztatóján Barna Béla, a Pécs Holding vezérigazgatója elmondta, hogy a program ötletét szkeptikusan fogadták tavaly.

- Egy évvel ezelőtt négyen éltek a program kínálta lehetőségekkel, ők bizonyították, hogy van értelme, vendégkönyveik pedig azt igazolják, mennyien jártak és milyen élményekkel gazdagodtak ezekben az üzletekben – magyarázta Barna Béla.

Hozzátette, céljuk ugyanaz, mint legutóbb, hogy a holding tulajdonában lévő belvárosi ingatlanok teljenek meg élettel. Ennek első lépéseként a napokban nyílt meg a Szentandrássy István képzőművészeti kiállítás.

- Mióta megépült az Árkád, nincs könnyű helyzetben a belváros – fogalmazott Sztojkovics Éva, önkormányzati képviselő. – Szeretnénk a tömegeket újra idevonzani, célunk, hogy ismét benépesüljön a belváros.

A programra április 22-ig a "Belváros újratöltve" jeligével lehet jelentkezni az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen.

A múlt évben mintegy húsz üzlet állt üresen a belvárosban, melyek közül a program keretében tízen kaptak módot, hogy díjmentesen megvalósítsák ötleteiket, terveiket, azonban mindössze négyen éltek a lehetőséggel.

Az elmúlt néhány évben számos üzlet húzta le végleg a rolót a Király utcában is, akik a magas bérleti díjakra panaszkodtak. Barna Béla ezzel kapcsolatban elmondta, a megoldást nem az árak csökkentésében látja, ugyanis attól nem lesz több vevője egy működő üzletnek. Úgy véli, a profilon kell változtatni, vagy más működési struktúrát kitalálni.


A 2013-as négy nyertes pályázat közül, három azóta is sikeresen működik. A KuPé Galéria minőségi tartalommal megtöltve, rendhagyó, izgalmas programokkal, kiállításokkal, alkotói találkozókkal kíván a pécsi kulturális élet színtereként, egyfajta katalizátoraként megjelenni. A „Pécsi Animáció története" -Betekintés a rajzfilmkészítés rejtelmeibe című kiállítás elsődleges célja a pécsi animáció hagyományinak megőrzése és megújításának elősegítése, valamint, hogy bemutassa a pécsi animáció történetének 33 évét, az alapító művészeken és a későbbi alkotókon keresztül. (A két kultúrtérről itt írtunk bővebben.) A Veterán Autó kiállítás állandóan változó veterán autók, motorok és retró tárgyak bemutatásával csalogatja az érdeklődőket a Király utca kevésbé forgalmas részére.

Forrás: PécsMa

Friss hírek

2020/09/29, 14:43
A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs...
2020/09/21, 08:47
A Kreatív Ipari Klaszter és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara...
2020/07/28, 08:24
AKIKK Egyesület a Partnership for Creative Apprenticeships Erasmus+ program keretein belül...
2020/06/04, 23:20
Az, hogy mennyire fontos az ágazatok közötti együttműködés, senki nem...
2020/06/04, 23:20
Az, hogy mennyire fontos az ágazatok közötti együttműködés, senki nem...

 

 

 


nvtelen