buy metformin online

Forget heritage fókuszcsoport - Pécs

Publikálási dátum: 2017. augusztus 04. (péntek) 14:05

FH - FÓKUSZCSOPORT PÉCSETT

2017. 07. 18.

Forget Heritage RGB

A Forget Heritage projekt egyik célja, hogy a városokban, kisebb településeken elhagyottan álló, ám értékes épületek kreatív ipari hasznosításához menedzsment és tréning modellt dolgozzon ki. Ehhez kapcsolódóan Egyesületünk felkért a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarát egy fókuszcsoport megrendezésére, melynek témája a helyi tréning igények voltak.

A megbeszélésre 2017. július 18-án a Pécsi Kereskedelmi Központban került sor, a beszélgetésen 11 szakember vett részt. A közszférát két szakember képviselte, akik releváns tapasztalatokkal rendelkeztek a témában, belülről ismerték a helyi épített örökség hasznosításával kapcsolatos problémákat. A kreatív ipari szakemberek/vállalkozók is sokszínűséget mutattak a megbeszélésen (kézműves termékek, fotózás, filmkészítés, design, marketing). Fontos volt, hogy olyan szakemberek is elmodhassák véleményüket, akik ugyan más területről érkeztek, viszont szorosan kapcsolódnak a kulurális örökség kezelés témájához: múzeumok képviselői, turizmus, projektmenedzsment, gazdaság.

fokuszcsop trening

  

 

Forget Heritage - Local Info Day Pécs

Publikálási dátum: 2017. május 24. (szerda) 11:29

 

Forget Heritage CMYK

 

 

Forget Heritage Információs Nap

2017. május 22-én 16,00 órakor helyi információs napot tartottunk a Forget Heritage projektről. Elsőként Keresnyei János a KIKK Egyesület elnöke, valamint a projekt kommunikációs menedzsere bemutatta a programot, ismertette annak célját és eddigi eredményeit.

Rabb Szabolcs a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara titkára az érdekeltek a kulturális és ipari örökségek megőrzési és újrahasznosítási tevékenységekbe való bevonásának lehetőségeiről beszélt.

Dobay Balázs, a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. (amely maga is ipari örökségi épületekben működik) az idén 25 éves manufaktrúra tevékenységéről, az utóbbi hónapokban elért eredményekről, elismerésekről tájékoztatta a közönséget.

Forget heritage Konferencia Ljubljanában

Publikálási dátum: 2017. március 27. (hétfő) 10:45

FORGET HERITAGE konferencia 

These old houses need new stories – How to manage cultural heritage sites successfully?

Ljubljana 2017. 03. 21.

Forget Heritage RGB

2017 március 21-én a Regional Development Agency of the Ljubljana Urban Region és a Regional Creative Economy Centre szervezésében a Ljubjanai Városi Múzeum adott otthont a Jógyakorlatok a Forget Heritage projektben című nemzetközi konferenciának, melyen projektpartnerként a KIKK Egyesület is részt vett.

 

A konferencia célja a történelmi helyek új közösségi tartalommal való (újra)hasznosításának népszerűsítése, sikeres kulturális örökségi menedzsment példák bemutatása, és eltérő közösségek -  a helyi és egyéb kreatív és life-style közösségek - integrációjának bátorítása új gazdasági gyakorlatok alkalmazására, hangsúlyt helyezve a kulturális és kreatív iparágakra.

A prezentációk segítettek megérteni az a városok elhagyatott történelmi helyeire vonatkozóa,  milyen kihívásokkal kell számolnia az örökségmenedzsementnek, és milyen korábbi jógyakorlatok példáit alkalmazhatja tevékenységében. 

A konferencia fő előadója, Tiva Montalbano, a Heritage Strategy at The Prince's Regeneration Trust (UK) igazgatója, nagyon érdekes előadást tartott az általuk végzett kulturális örökségi tevékenység tapasztalatairól

A konferenciát kerekasztalbeszélgetés és ljubljanai tanulmányséta zárta, mely utóbbi alkalmával lehetőségünk volt több már megvalósult újrahasznosított történelmi helyszín megtekintésére:Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana, Meteklova mesto (Metelkova City), Hostel CelicaKino Šiška és a Forget heritage szlovén pilotprojekt épületét a Vodnikova domačija-t 

További infók:

www.forgetheritage.eu

THESE-OLD-HOUSES-NEED-NEW-STORIES

@forgetheritage2016

 

 FH ljubljana

#forgetheritage #conferenceinljubljana

Fókuszban az épített kulturális örökség

Publikálási dátum: 2017. február 16. (csütörtök) 10:17

Forget heritage fókuszcsoport - Pécs

2017. 01. 24. 26. 31.

A projektpartnerek közösen azt a feladatot vállalták, hogy kidolgozzanak egy olyan módszertant, melynek segítségével a városok képesek innovatív és fenntartható megoldást keresni a közép-európai kulturális örökség megóvására és újrahasznosítására, ily módon is növelve azok gazdasági-társadalmi értékét.

Az egyes partnervárosokban megvalósított pilot programokkal (választott épület felújítása, új tartalommal való megtöltése) gyakorlati, a kidolgozott módszertani kézikönyvvel pedig elméleti ajánlásokat fogalmaz meg más európai városok számára arra, hogy hogyan fejlesszék a kulturális örökség rejtett lehetőségeit.

A projekt első lépésben megvizsgálja a partnerországok aktuális helyzetét az örökségi épületek hasznosítása szempontjából. Minden partner fókuszcsoportokon keresztül méri fel a városi polgárok, a kreatív vállalkozók és a civil szervezeteinek véleményét az épített örökség hozzáférhetőségéről, újrahasznosításának lehetőségeiről, problémáiról és megoldásairól.

A KIKK Egyesület is megtartotta ezeket a fókuszcsoport üléseket, az összes résztvevő egyetértett abban, hogy a civilek és kreatívok hozzáférése az örökséghez - azok városi, vagy állami tulajdonlása miatt - erősen korlátozott, szinte lehetetlen. A magánkezelésben lévő örökség általában jobban hasznosul. Abban is egyetértettek a résztvevők, hogy a kreatív ipari vállalkozások és polgárok aktív bevonásával többet lehetne tenni a városi tulajdonban lévő épített örökségi épületek hasznosításában, Ehhez mindkét félről több bizalom rugalmasabb, támogató együttműködés szükséges.

1st fg pecs citizens 0117 2 2nd fg creative smes 4 2

Forget heritage Nyitókonferencia

Publikálási dátum: 2016. november 25. (péntek) 13:12

FH Nyitókonferencia Genovában

2016. 11. 15-16.

Forget Heritage RGB

2016. november 15-én vette kezdetét a Forget Heritage projekt Nyitókonferenciája és projekttalálkozója Genovában, "Heritage in the City" címmel, ahol projekpartnerként a KIKK Egyesület is részt vett.

A konferencia fő témája a projekt során létrejövő új szinergiák ismertetése volt, amelyekben nagy hangsúlyt kap a kreativitás és a különböző társadalmi szereplők közötti kapcsolat.

15-én délelőtt a helyi, nemzeti és európai intézmények megosztották gondolataikat, tapasztalataikat és stratégiáikat az állami és a magánszektor közti együttműködésről, az üzleti modellekről és az aktív társadalmi folyamatokról.

A délutáni workshopokat az Oktatási; Közgazdasági; Építészeti; Olasz és Román Irodalmi és Művészeti osztályok képviselői vezették. Továbbfejlesztésre kerültek a délelőtt elhangzott ötletek, gondolatok.

November 16-án a projekt partnerségi találkozóján egyeztettek a konzorciumi tagok a feladatok előrehaladásáról, a délutánt pedig kerekasztal beszélgetések zárták.

További információk:

www.forgetheritage.eu

További cikkek...

  1. Forget Heritage - Interreg

 

 

 


nvtelen