buy metformin online

Fókuszban az épített kulturális örökség

Publikálási dátum: 2017. február 16. (csütörtök) 10:17

Forget heritage fókuszcsoport - Pécs

2017. 01. 24. 26. 31.

A projektpartnerek közösen azt a feladatot vállalták, hogy kidolgozzanak egy olyan módszertant, melynek segítségével a városok képesek innovatív és fenntartható megoldást keresni a közép-európai kulturális örökség megóvására és újrahasznosítására, ily módon is növelve azok gazdasági-társadalmi értékét.

Az egyes partnervárosokban megvalósított pilot programokkal (választott épület felújítása, új tartalommal való megtöltése) gyakorlati, a kidolgozott módszertani kézikönyvvel pedig elméleti ajánlásokat fogalmaz meg más európai városok számára arra, hogy hogyan fejlesszék a kulturális örökség rejtett lehetőségeit.

A projekt első lépésben megvizsgálja a partnerországok aktuális helyzetét az örökségi épületek hasznosítása szempontjából. Minden partner fókuszcsoportokon keresztül méri fel a városi polgárok, a kreatív vállalkozók és a civil szervezeteinek véleményét az épített örökség hozzáférhetőségéről, újrahasznosításának lehetőségeiről, problémáiról és megoldásairól.

A KIKK Egyesület is megtartotta ezeket a fókuszcsoport üléseket, az összes résztvevő egyetértett abban, hogy a civilek és kreatívok hozzáférése az örökséghez - azok városi, vagy állami tulajdonlása miatt - erősen korlátozott, szinte lehetetlen. A magánkezelésben lévő örökség általában jobban hasznosul. Abban is egyetértettek a résztvevők, hogy a kreatív ipari vállalkozások és polgárok aktív bevonásával többet lehetne tenni a városi tulajdonban lévő épített örökségi épületek hasznosításában, Ehhez mindkét félről több bizalom rugalmasabb, támogató együttműködés szükséges.

1st fg pecs citizens 0117 2 2nd fg creative smes 4 2

 

 

 


nvtelen