buy metformin online

Baross Gábor program 2006-2009
(finanszírozta: Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal)

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által finanszírozott projekt célja az EKF és a Pólus projektek számára használható és hatékony tudásbázis és közös piac kialakítása volt a kreatív és kulturális háttériparban dolgozó kis-és középvállalkozások (KKV) hálózatba szervezésével és azok versenyképességének és jövedelemtermelő képességének növelésével. Ennek eredményeként 2007. Január 31.-én megalakult a Dél-Dunántúli Kulturális Ipari Klaszter.

A Baross projekt keretében a Kompetencia Központ 3 munkatárssal működött és a központi iroda alapvető fenntartásán kívül elsősorban külső megbízásokat finanszírozott, mely értéke a 3 év alatt összesen 59 821 022 Ft volt (tanácsadások és egyéb dologi kiadások), mely 100%-ban a régióban került elköltésre. Tárgyi eszközöket 1 256 558 Ft értékben szerzett be, immateriális javak beszerzése nem volt. A projekt végére az összes megvalósítás értéke 80 538 024 Ft volt, mely 75%-os támogatást élvezett, a költségek 25%-át önerőből kellett megfinanszírozni.

A klaszter menedzsmentje projektek kidolgozásához nyújtott segítséget, innovatív ötleteket és projekteket menedzselt, védjegyeztetést és szabadalmaztatást segített, szervezetre szabott tanácsadói programot dolgozott ki, tanácsadást végzett.

A projekt kivitelezése során megvalósult szakmai anyagok, tanácsadói programok, szakmai képzés a KIKK honlapján elérhetővé váltak, és újabb megrendelések, projektek megszerzésével, generálásával a klaszter jövőbeni működését segítették.

A klasztermenedzsment operatív feladatai: klaszterszervezés, pályázatfigyelés, szakmai tanácsadás, képzések és konferenciák szervezése, internetes oldal frissítése és üzemeltetése, heti hírlevelek kiküldése volt.

A DDKI Klaszter által a 3 év alatt kifejlesztett termékek és szolgáltatások a következők:

Spin-off cégek alapítása (Pécs Lexikon Kulturális Nonprofit Kft., Dél-Dunántúli Regionális Filmalap Kulturális Nonprofit Kft. ) – önkéntes műnyilvántartásba vett projektek (Pécs lexikon, Zsolnay Kávéház, KULTurista) – KULTurista ( a helyi kulturális szervezetek közös online programhálózata és jegyértékesítési rendszere) – a Zsolnay Kulturális Negyed területére tervezett Zsolnay Kávéház franchise projekt – Évezredek Öröksége vetélkedő (műveltségi játék iskolásoknak) – Junior EKF Árnyékprogram vetélkedő – Kulturális szervező képzés – Museum Business (a régió múzeumainak ajándéktárgy programja) – Pécs- Duisburg- Perm projekt (fenntartható művészeti hálózat kialakítása a három város között)- URBACT project (egy európai dimenziójú kreatív klasztereket elemző és fejélesztő program). Az említet projektek kidolgozásába és megvalósításába a menedzsment elsősorban a klaszter tagjait vonta be, így közel 20-25 vállalkozás, intézmény vállalt feladatot a közös projektekben.

Friss hírek

2020/09/29, 14:43
A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs...
2020/09/21, 08:47
A Kreatív Ipari Klaszter és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara...
2020/07/28, 08:24
AKIKK Egyesület a Partnership for Creative Apprenticeships Erasmus+ program keretein belül...
2020/06/04, 23:20
Az, hogy mennyire fontos az ágazatok közötti együttműködés, senki nem...
2020/06/04, 23:20
Az, hogy mennyire fontos az ágazatok közötti együttműködés, senki nem...

 

 

 


nvtelen