buy metformin online

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Dél-Dunántúli Építész Kamara és a Dél-Dunántúli Kulturális Ipari Klaszter évek óta tevékeny szerepet vállal a pécsi és régiós kreatív ipar kialakításában és fejlesztésében. Erőforrásaik, tudásuk és aktivitási rendszereik 2010-ben kerültek végül összekapcsolásra, hogy ezen együttműködés további szinterigák létrejöttét is támogassa.

A városfejlesztési kérdések szakmai és civil stratégiájának kidolgozása céljából született „ÉKG-Építészet-Kontextus-Gazdaság" megpróbálja az érintett szakmai szervezeteket összefogni és a szereplők véleményét érvényesíteni a Pécsett esedékes városfejlesztési feladatok megfogalmazása során.

Fent nevezett három szervezet évek óta tevékeny szerepet vállal a pécsi és régiós kreatív ipar kialakításában és fejlesztésében. Erőforrásaik, tudásuk és aktivitási rendszereik eddig nem kerültek összekapcsolásra, pedig az együttműködés további szinergiák létrejöttét is támogatja. Pécs kulturális alapú városfejlesztési céljai, a kreatív ipar kialakítása és a helyi gazdaság erősítése céljából a három szervezet együttműködési megállapodást fogalmazott.

Projektjei:

(1) Városkooperáció projekt

(2011, Nemzeti Civil Alapprogram)

A „Város-Kooperáció" elnevezésű projekt a (DDKIK) és a DDÉK által kezdeményezett „ÉKG - Építészet-Kontextus-Gazdaság" c. szakmai fórum első tervezett közös programja. A program a városi fejlesztéspolitikához elengedhetetlen együttműködési keretrendszer fejlesztését szolgálja; a szakmai érdekérvényesítéshez valamint a városfejlesztési kérdések szakmai és civil stratégiájának kidolgozásához kíván hozzájárulni. Legfontosabb feladata: 1)aktivizálni a különböző szakmai és civil szervezeteket a fenti célok érdekében; 2)elkészíteni egy cselekvési akciótervet, amely meghatározza az ÉKG-ban tömörülő szervezetek együttműködésének stratégiáját és az elvégezhető operatív feladatok listáját; 3)a legfontosabb cél a városon belüli szakmai és civil erőforrások koordinálása, és a független tudás és szakértelem becsatornázása a városi döntés előkészítési folyamatokba. Végterméke egy városstratégiai ajánlatgyűjtemény, amely irányadó elveket fogalmaz meg egy pécsi városi stratégia megalkotásához.

Az akcióprogram elemei:

1. workshop: megalkotja az együttműködés stratégiáját és egy cselekvési akciótervet, amely meghatározza az elvégezendő operatív feladatok listáját; elkészíti a városstratégiai ajánlatgyűjtemény tervezetét

2. érdekegyeztető szimpózium a csatlakozó szervezetek között: amely értékeli és ajánlásokkal látja el a workshop eredményét

3. nyilvános fórum: amely közzé teszi és társadalmi vitára kínálja az ajánlatgyűjtemény tervezetét

nyilvános kommunikáció megszervezése

(2) „Élet-Tér" pályázat (2011, Pécs MJ Város Önkormányzatának civil támogatása)

Friss hírek

2019/04/08, 13:45
A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani...
2019/04/08, 13:44
A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani...
2019/03/06, 13:17
Dolgozol, de még sincs munkahelyed? Itt bérelhetsz munkaállomást! A...
2019/01/29, 14:29
Erősítsük az együttműködést Közép- Európában, ez...
2019/01/29, 14:29
Municipalities are for keeping or increasing the quality of life, retain the young and serve the local...

 

 

 


nvtelen